Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Vašinová Mistryní Moravy na 1500m

6. 2. 2012

Ne vždy se stává, aby sportovci vyráželi na závody s cestovním pasem. U moravských atletů se tomu však děje pravidelně každý rok první únorovou sobotu. Díky absenci regulérní atletické haly na Moravě se již řadu let pořádá Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců, dorostenek a staršího žactva v Bratislavě. 4. února tam vyrazila také pětice atletů z oddílu SK Hranice.

Jedinou, zato tu nejcennější, medaili dovezla Petra Vašinová. Mezi ženami na trati 1500m zvítězila s velkým náskokem. V závěru jí trochu došly síly, takže s časem 4:59,63min. příliš spokojená nebyla, ale zlatá medaile ji i jejího trenéra Miroslava Gadase mohla těšit. Druhou zástupkyní mezi ženami byla Klára Úlehlová. Klára doběhla v závodě na 60m překážek na nepopulární čtvrté pozici, potěšil ji ale čas 9,95s. Na její hlavní trati 400m se sešla až neuvěřitelně vysoká konkurence, Klára tedy doběhla až devátá.

Výbornou pátou příčku vybojoval mezi staršími žáky Vojtěch Podjukl v závodě na 3000m. Vojta se přiměřeným stupňovaným tempem pomalu prokousával startovním polem dopředu, závod měl rozpočítaný na nový osobní rekord pod 11 minut. Plán se mu skvěle vydařil, zaběhl výborných 10:56,61min.

Mezi staršími žáky se představil také Pavel Gadas. Pavlovi spíše vyhovuje šedesátka a dálka, ale tyto disciplíny budou mít starší žáci v rámci Mistrovství Moravy až poslední únorovou sobotu v Ostravě, kde proběhne druhá část MMS. V Bratislavě si tedy vyzkoušel delší sprinty. Závod na 300m výborně rozběhl, ale v poslední rovince se projevilo, že na tyto dlouhé sprinty díky častým nemocem nemá příliš naběhané. Ale za čas 41,38s a celkově osmé místo se rozhodně nemusí stydět. Na poloviční trati zaběhl čas 19,49s, což znamenalo dvanácté místo. Posledním zástupcem hranické atletiky byl mezi dorostenci Svatopluk Uvízl. Svaťa začal s atletikou teprve vloni v září, zatím tedy hlavně sbírá zkušenosti, v Bratislavě ale ukázal, že je bojovník. Na čtyřstovce doběhl devátý v čase 56,46s, na dvoustovce pak jedenáctý v čase 25,08s.

Díky nemoci do Bratislavy neodcestovali dva hraničtí atleti, starší žák Tomáš Pepernik a muž Zbyněk Čech. Zbyňa by jistě bojoval minimálně ve skoku vysokém o jednu z medailí.

 

Celkové výsledky

sam_3927.jpg