Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Vašinová čtvrtá na MČR do 22 let

13. 9. 2011

Velkou jistotu kvalitního výsledku na důležitých závodech má atletický oddíl SK Hranice již pár let v Petře Vašinové. Petra letos vzhledem ke studijním povinnostem oželela Mistrovství ČR mužů a žen, které proběhlo začátkem prázdnin v Brně. Ve dnech 10. – 11. září se však zúčastnila Mistrovství ČR do 22 let v Písku, kde brněnskou absenci skvěle napravila.

Petřina trať, 800m, je v posledních dvou letech opravdu velmi nabitá, konkurence ze všech koutů republiky je namačkaná v několika vteřinách. V sobotu Petra nastoupila do druhého ze dvou rozběhů, který byl rozběhnut podstatně rychleji než ten první. Finišovala na třetím místě a v pohodě si zajistila postup do nedělního finále. Ve finále podle slov trenéra Miroslava Gadase Petra neudělala žádnou chybu a prodala vše, co měla natrénováno. Po seběhu za první zatáčkou se ihned zařadila k mantinelu, nemusela tak nabíhat zbytečné metry navíc. V podstatě celý závod se držela na třetím místě. Už to vypadalo, se si doběhne pro vysněnou medaili, ovšem asi 60m před cílem ji předběhla jedna ze soupeřek, na což už Petra nedokázala zareagovat. Medaile jí utekla zhruba o jednu vteřinu. Výsledný čas je však vynikající, 2:12,47 je posunutí nejen Petřina osobního rekordu, ale i třináct let starého oddílového rekordu.

Čtvrté místo na Mistrovství republiky a parádní čas k tomu, to je vizitka momentálně nejlepší atletky z oddílu SK Hranice. Výsledným časem jenom potvrdila, že jednoznačně patří do republikové špičky v této disciplíně. Šanci na medaili z MČR do 22 let bude mít Petra ještě příští rok.

 

Celkové výsledky MČR

 

6139153637_67bd578caa.jpg

petra.jpg