Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pětice atletů ukončila halovou sezónu vícebojem

19. 3. 2013

 Posledními halovými závody, kterých se letos zúčastnili hraničtí atleti, byly přátelské víceboje pořádané přerovským atletickým oddílem v olomoucké hale v sobotu 16. března. Z oddílu SK Hranice na nich startovala pětice atletů.

K pětiboji nastoupila Klára Úlehlová. Závodila spolu s přerovskou Adélou Balůskovou a povedl se jim nevídaný počin, obě vybojovaly shodný počet bodů – 2533b. V součtu pěti disciplín se to opravdu stává málokdy. Klára však nakonec byla vítězkou pětiboje, jelikož zvítězila ve třech disciplínách a Adéla ve zbylých dvou. V pětiboji se představil také mladší žák Tomáš Dvořák. Tomáš obsadil celkově třetí místo za výkon 1125 bodů. Skvělý výkon předvedl hlavně v závěrečné osmistovce, kterou zaběhl nejlépe ze všech zúčastněných za 2:51,06min. Hodně bodů získal také na výšce, kde skočil 128cm.

Sedmiboj pro všechny mužské kategorie od starších žáků nahoru se normálně rozkládá do dvou dnů, na přátelských vícebojích v Olomouci se však všechny disciplíny naskládaly do jednoho dne, program byl tedy pro všechny zúčastněné velmi náročný. Mezi staršími žáky se představili Tomáš Pepernik a Adam Orava. Oba si vytvořili v sedmiboji osobní rekord. Zvítězil nakonec Tomáš, který nasbíral přesně 3000 bodů. Nové osobní rekordy si vytvořil v tyči (253cm), kouli (10,29m) a výšce (155cm). Adam nasbíral celkově 2795 bodů a obsadil druhé místo. Vyzdvihnout je třeba hlavně jeho skok vysoký, kde se přenesl přes laťku ve výšce 171cm, osobní rekord si vytvořil také na šedesátce s překážkami (10,60s). V kategorii mužů nastoupil k sedmiboji Petr Havránek. Celkově obsadil třetí místo v novém osobním rekordu 2024 bodů. Osobák si Petr zaběhl v závěrečném kilometru (3:36,49min.). Nyní už hranické atlety čeká jen pár závodů mimo dráhu (tzv. přespoláků) a na konci dubna již začíná sezóna na dráze.

 

Celkové výsledky