Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pět medailí z Běhu s Klokanem

30. 9. 2015

Pět cenných kovů dovezli mladí hraničtí atleti z Běhu s Klokanem. Oblíbený závod se konal v sobotu 26. září v Olomouci, zároveň to byl předposlední díl seriálu Běžecký pohár dětí a mládeže Olomouckého kraje. Počasí závodům zrovna nepřálo, celé dopoledne pršelo, ale i tak se sešel poměrně slušný počet závodníků, jenom z Hranic jich bylo 15 v dětských kategoriích a dva v hlavním závodě.

Mezi mladými atlety se nejlépe vedlo Adéle Zdražilové, která zvítězila v kategorii starších žákyň. Ve stejné věkové kategorii doběhl druhý Tomáš Dvořák. Bronz vybojovali Sofie Kubicová (dívky 5-6 let), Ladislav Procházka (nejmladší žáci) a Kristýna Podjuklová (mladší žákyně). Těsně pod stupni vítězů skončily sestry Kočnarovy, Lucie v kategorii přípravek a Terezie mezi mladšími žákyněmi. Stejně tak Martin Zápotocký v kategorii starších žáků. Páté místo vybojoval Martin Vavřík (mladší žáci), šesté Vojtěch Krucina (přípravka hoši) a Tereza Zápotocká (mladší žákyně). Pro sedmá místa si doběhly Elena Zápotocká (dívky 5-6 let) a Hana Klanicová (přípravka dívky). Mezi dívkami 7-9 let doběhla dvanáctá Sofie Šváčková.

Na start hlavního závodu se pak vydali dva hraničtí zástupci. Ženy měly na programu trať dlouhou 7 kilometrů, Klára Úlehlová doběhla v kategorii ženy F čtvrtá za 32:57. Zdeněk Podjukl na trati dlouhé 9,3km doběhl v hlavní kategorii mužů jedenáctý za 39:36.