Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pěkné výkony v ostravské hale

19. 12. 2016

V prosinci v hale závodí většinou pouze žactvo. Ne jinak tomu bylo i v pátek 16. prosince, kdy se do Ostravy sjel atletický potěr z téměř celé Moravy, aby se zde utkal na Vánoční hale mladšího žactva. Pro ročník 2003 to byla poslední možnost si zazávodit v této věkové kategorii. Stejně tomu bylo i u čtveřice hranických atletů.

Nejlepšího umístění dosáhla Adéla Dostálová, která obsadila čtvrtou pozici v běhu na 800m ve velmi slušném čase 2:34,50min., její první seznámení s halovým závoděním tedy dopadlo výborně. Adéla se představila i v dálce, kde za výkon 412cm brala třinácté místo. V nabitém běhu na 300m urvala Terezie Kočnarová páté místo za čas 46,08s, na šedesátce byla desátá (8,76s), oba časy byly pro Terku osobní rekordy. Na osmistovce startovala Kristýna Podjuklová, čas 2:47,12 jí vynesl jedenácté místo, Kristýna už se ovšem těší na příští rok, kdy bude mít v soutěži běh na 1500m, osmistovka je na ni příliš krátká. Jediný hoch v hranickém dresu Martin Vavřík závodil ve své oblíbené kombinaci koule a 60m, v kouli byl devátý (8,62m), téměř stejný výkon (8,63s), ale měřený v sekundách předvedl na šedesátce, přestože po startu málem upadl. Skončil na třináctém místě.

V novém roce se už tato čtveřice představí v kategorii staršího žactva, tento přechod bývá vždy velice náročný. Přejeme jim i dalším hranickým atletům, ať se s tím poperou se ctí.

Celkové výsledky