Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oštěpařka Kateřina Kasparová stříbrná na Mistrovství Moravy a Slezska

2. 9. 2020

Poslední prázdninovou neděli si dali dostaveníčko atleti kategorie staršího žactva v Uherském Hradišti, aby zde soupeřili o tituly v rámci Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva. Nechyběla u toho ani čtveřice hranických závodnic.

Nejspokojenější odjížděla Kateřina Kasparová. Ta se nejprve postavila na start běhu na 60 m, kde si posunula venkovní osobní rekord na 8,59 s (v hale má běženo o pět setin lépe). Tento čas jí v nabité soutěži stačil na 18. místo. Ale šedesátka nebyla prioritní disciplína. Ta přišla až o dvě a půl hodiny později. Hlavní disciplínou Kasparové je hod oštěpem. Atletky házely v Hradišti proti velmi silnému větru a ten soutěž výrazně ovlivnil. Spousta soupeřek, které měly hozeno více, se nesrovnala s technikou a z Hradiště odjížděly s nepořízenou. Kasparová se naopak s větrem dokázala srovnat a ve čtvrté sérii poslala pětisetgramové náčiní do vzdálenosti 36,65 m. Až do posledních pokusů vedla, v závěrečné sérii jí však jedna soupeřka o metr přehodila. Ale stříbrná medaile a nový osobní rekord jsou jistě skvělý výsledek.

Nejvíce startů absolvovala vrhačka Barbora Odstrčilová. Naplánovala si svůj oblíbený trojboj - koule, disk, oštěp. Osobní rekord si neposunula v žádné z disciplín, ale nikde taky vyloženě nevybouchla. V disku jí výkon 29,82 m stačil na páté místo. V kouli vrhla 10,84 m a skončila šestá. V oštěpu měla smůlu při prvním pokusu, kde jí centimetrový přešlap připravil o výkon na 30 m a nejspíš i finále. Takhle zapsala rovných 29 metrů a ve vyrovnané soutěži skončila třináctá.

Další dvě hranické atletky se představily na ovále. Zuzana Slobodová běžela 800 m. Závod zvládla výrazně lépe než před týdnem na lize v Třinci. Ale i tak "půlku" umí lépe, než za 2:45,79 min. V součtu obou běhů jí patřilo 16. místo. Marie Kročová se postavila na start závodu na 300 m. V nabité soutěži zaostala za svým osobním rekordem o téměř vteřinu a za čas 48,65 s brala 29. místo.

Pro starší žákyně tímto sezóna zdaleka nekončí. V neděli 13. září bude hranické družstvo starších žaček startovat v Olomouci na semifinále Moravy a Slezska družstev. O víkendu 19. - 20. září pak vyvrcholí sezóna Mistrovstvím ČR staršího žactva v Třinci.

Výsledky

kaca-mms.jpg