Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osobní rekordy na Indooru II.

12. 2. 2020

Atletická halová sezóna se pomalu blíží ke svému vyvrcholení v podobě Mistrovství ČR různých kategorií. Ale aby se na ně závodníci probojovali, musí předvést kvalitní výkon na jiných závodech. Velmi oblíbené se v posledních sezónách stávají Indoor mítinky v Ostravě. Na ten letošní s pořadovým číslem II. v pátek 7. února vyjela také početná hranická ekipa.

Na kontrolním mítinku Athletics Indoor Ostrava II. startovalo celkem 572 závodníků z 92 oddílů, kromě Čechů také početné výpravy ze Slovenska a Polska. V hranických dresech se představilo devět závodníků. Nejsilnější zastoupení měla hranická atletika v běhu na 1500 m. Pro nový osobní rekord 5:17,15 min. si doběhla dorostenka Kristýna Podjuklová. Iva Podjuklová naopak s časem 5:59,51 min. spokojená nebyla. Nový osobní rekord na stejné trati mezi muži zaznamenal také Martin Prusek (4:49,11 min.). Starší žák Ondřej Glet zůstal kousek za pětiminutovou metou (5:02,37 min.), dorostenci Radimovi Spilkovi více sedí závody mimo dráhu, ale i na dráze je třeba občas předvést nějaký výkon, v Ostravě to bylo 5:48,55 min.

V závodě na 800 m startovali dva hraničtí závodníci kategorie staršího žactva. David Karola si opět posunul osobní rekord o málo vídané 4 vteřiny. Konečně pod 2:30. Časomíra se zastavila na 2:28,87 min. Naopak Zuzana Slobodová odjížděla z Ostravy nejen zklamaná, ale i zraněná. Neustála totiž strkanici za seběhem, upadla a poranila si koleno, což ji vyřadí na pár dní z tréninku.

Na sprinterských tratích startovali dva hraničtí atleti. Tomáš Vašíček zaznamenal na šedesátce čas 7,24 s, osobní rekord 23,70 s si pak zaběhl na dvoustovce. Filip Pustějovský si na šedesátce po skvělé startovní reakci doběhl pro nejlepší letošní čas 7,36 s.

Výsledky

Fotky