Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osobní rekord, pořádná porce smůly i návrat po zranění - to byly závody v Ostravě

18. 1. 2022

V neděli 16. ledna proběhly v Ostravě Krajské přebory Moravskoslezského kraje mužů, že, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Na rozdíl od přeborů pro mladší a starší žactvo, tyto závody otevřeli pořadatelé i pro oddíly mimo moravskoslezský kraj. Toho využili i atleti z oddílu SK Hranice a vyrazili otestovat svou formu.

Mimo soutěž si tak zazávodilo osm hranických atletů. Jediným zástupcem mužské kategorie byl sprinter Tomáš Vašíček, který testoval formu do dlouhé pauze způsobené zraněním kotníku. A test nedopadl vůbec špatně, s časem 7,38 s na šedesátce mohl být spokojený. Pořádnou porci smůly si vybrala juniorka Adéla Dostálová, která v prvním letošním závodě na své hlavní trati 800 m ve třetím kole skvěle rozběhnutého závodu musela odstoupit pro křeč v lýtkovém svalu. Další juniorka Kristýna Podjuklová osmistovku doběhla za 2:38,37 min., poloviční trať pak zvládla za 68,44 s. Osobní rekord na čtyřstovce si zaběhla Veronika Svobodová - 63,03 s, kvůli víceboji pak potrénovala šedesátku překážek (10,53 s) a výšku (140 cm).

 Mezi ženami na šedesátce překážek se představila Michaela Hynčicová a byl z toho čas 10,38 s. Klára Úlehlová byla spokojená po doběhu čtyřstovky (62,01 s), dvoustovku zaběhla za 28,02 s. Poslední dvě zástupkyně hranické atletiky jsou v kategorii dorostenek. Barbora Odstrčilová se svým výkonem v kouli (11,08 m) příliš spokojená nebyla, bohužel jeden pokus ke 12 m neustála a vypadla z kruhu. Marie Kročová testovala svou rychlost na šedesátce (9,01 s) a na dvoustovce 30,11 s.

Výsledky