Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osm medailí z Krajských přeborů žactva

12. 9. 2017

Začátek září bývá v atletickém kalendáři ve znamení Krajských přeborů mladšího a staršího žactva. Starší žactvo si dalo dostaveníčko ve středu 6. září v Šumperku, mladší závodili o den později v Prostějově. Na obou akcích měla hranická atletika své zastoupení.

V Šumperku stály atletky v hranickém dresu na stupních vítězů čtyřikrát. Druhé místo v závodě na 300m vybojovala Adéla Dostálová, na osmistovce pak dosáhla stejného umístění Veronika Svobodová. Adéla přidala ke stříbru ještě bronz ze skoku dalekého. Na závěr programu se k těmto dvěma dívkám připojily ještě Terezie Kočnarová a Kristýna Podjuklová a společně si doběhly pro bronz ze štafety na 4 x 60m.

Hraničtí mladší žáci vybojovali v Prostějově rovněž čtyři medaile, tentokrát byly všechny stříbrné. Nejúspěšnější byl v tomto ohledu Karel Brychta, který skončil druhý ve skoku dalekém a v běhu na 150m. Druhá v dálce byla i Julie Číhalová. Stříbro za osobní rekord v oštěpu si vysloužila Barbora Odstrčilová. Štafeta na 4 x 60m ve složení Julie Číhalová, Hana Klanicová, Nela Andrysová a Lucie Kročová skončila v novém oddílovém rekordu těsně pod stupni vítězů.

Další výsledky na stránkách svazu:

Starší žákyně

Mladší žákyně

Fotografie na našem Rajčeti