Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomoucká Velká i Malá cena města za účasti hranických atletů

9. 5. 2017

V Olomouci se tradičně 8. května pořádá Velká a Malá cena města. Dopolední Malá cena je věnována žákovským kategoriím, odpolední soutěže Velké ceny jsou vyhrazené dospělým.

Na dopolední soutěže vyrazilo také devět mladých hranických atletů. Závod byl pro mladší a starší žactvo také současně první možností, jak se nominovat na Olympiádu dětí a mládeže, která proběhne na konci června v Brně. Druhou možnost budou mít atleti na prvních kolech soutěží družstev staršího a mladšího žactva.

V Olomouci si o nominaci řekla Adéla Dostálová, která zvítězila v běhu na 800m starších žákyň ve skvělém čase 2:27:16 min. O pár míst za ní si doběhly pro pěkné výkony Veronika Svobodová (2:38,59 min.) a Kristýna Podjuklová (2:44,66 min.). Stejnou trať absolvoval i mladší žák Ondřej Glet, který obsadil páté místo v novém osobním rekordu 2:39,17 min. Jeden z adeptů na nominaci byl i sprinter Lukáš Kobliha, toho však zradil natažený zadní stehenní sval a po výkonech 7,65s na šedesátce a 39,72s na třístovce zaostal za svými možnostmi. Pouhou setinu od svého osobního rekordu na třístovce doběhla starší žákyně Terezie Kočnarová (46,09s).

Starší žákyně Tereza Zápotocká zdárně dokončila na první pokus stovku překážek a byl z toho čas 19,22s (bohužel s nepovolenou podporou větru). V hodu míčkem mladších žákyň obsadila Hana Klanicová osmé místo za výkon 35,55m. Mladší žákyně Lucie Kročová nastoupila ke skoku dalekému, zde však bojovala s rozběhem a po dvou přešlapech a jednom metrovém nepošlapu skončila na chvostu startovního pole.

Odpoledne na Velké ceně města se představil jediný hranický zástupce. Vojtěch Vávra nastoupil nejdříve k běhu na 400m, svou první letošní "čtvrtku" zvládl za 51,61s. Za necelou hodinu poté si zkusil ještě poloviční trať, kterou zaběhl s nedovolenou podporou větru za 23,35s.

Celkové výsledky