Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odstrčilová šestá, Kasparová osmá na Mistrovství ČR žactva

24. 9. 2020

Ve stejném víkendu (tedy 19. - 20. září), kdy hranické atletky zažily úspěšné Mistrovství ČR do 22 let v Jablonci nad Nisou, se na druhém konci republiky konal vrchol sezóny pro kategorii žactva. Do Třince na Mistrovství ČR žactva vyrazily dvě hranické závodnice.

V sobotu se představila diskařka Barbora Odstrčilová. Ta se na MČR kvalifikovala osobním rekordem 33,57 m, což byl z vybraných atletek devátý výkon. Vzhledem k tomu, že na posledních tréninkách před MČR házela i za 35 metrů, chtěla Odstrčilová zabojovat o osmičlenné finále. V Třinci však svým trenérům Janu Valentovi a Romanu Odstrčilovi řádně pocuchala nervy, když v prvních dvou pokusech zapsala křížky. Třetí pokus jí už vyšel náramně. Díky novému osobnímu rekordu 34,62 m postoupila do finále z pátého místa. Tři finálové pokusy už netrefila tak dobře, navíc jí jedna soupeřka přehodila, takže na Mistrovství ČR obsadila šesté místo. Posun oproti papírovým předpokladům a osobní rekord na MČR se dá rozhodně považovat za úspěch.

Druhou závodnicí v hranickém dresu byla oštěpařka Kateřina Kasparová. Ta se na MČR kvalifikovala osobním rekordem 36,65 m, vybrána byla až jako druhá náhradnice, takže měla poslední (15.) výkon. Na MČR mají ale všichni stejnou startovní čáru a Kasparová toho skvěle využila. Předvedla vyrovnanou sérii velmi kvalitních výkonů. Do finále postoupila z osmého místa výkonem 36,34 m, ve finále tento výkon ještě vylepšila na 36,50 m, z osmého místa už se sice neposunula, ale s výkonem může být ona i její otec a trenér v jedné osobě Vladislav Kaspar spokojen.

Výsledky