Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odstrčilová a Glet startovali na Mistrovství ČR staršího žactva

3. 3. 2020

Republikový šampionát staršího žactva se konal v sobotu a neděli 29. 2. a 1. 3. v atletické hale v pražské Stromovce. Z hranického atletického oddílu se na něj probojovali dva atleti - vrhačka Barbora Odstrčilová a vytrvalec Ondřej Glet.

Pro Barboru Odstrčilovou to už byla třetí zkušenost s republikovým šampionátem. Do Prahy se probojovala do závodu ve vrhu koulí. Svým osobním rekordem 11,37 m z Mistrovství byla vybrána mezi 18 nejlepších koulařek republiky. Z přihlášených atletek měla sedmý nejlepší výkon. Její cíl byl tedy tento výkon nejlépe potvrdit a postoupit do osmičlenného finále. Bohužel ani jedno se nepovedlo. První zajišťovací pokus sice nebyl úplně marný - 10,67 m. V dalších pokusech se jí jej ovšem nepovedlo vylepšit, jak ona a její otec a zároveň trenér Roman Odstrčil předpokládali. Postupně jí většina závodnic přehodila a na Odstrčilovou tak zbylo dvanácté místo. Nyní je třeba na nezdar zapomenout a soustředit se na letní sezónu, kde už se těší na svoji silnější disciplínu - hod diskem.

Ondřej Glet byl oproti Odstrčilové v úplně jiném postavení. Na republikový šampionát na běh na 3000 m se dostal mezi osmnáctku vybraných závodníků až jako druhý náhradník, měl tedy z celého startovního pole nejhorší osobní rekord - 11:19,07 min. Navíc to pro něj bylo první Mistrovství ČR (když nepočítáme krosovou republiku). V neděli, kdy závod probíhal, se ale svěřenec trenérky Klára Úlehlové cítil dobře, takže hned po startu se zařadil zhruba do dvou třetin startovního pole a zkusil překvapit. Asi kilometr se mu to dařilo, pak se ale začal postupně startovním polem propadat. Závěrečná kola již byla hodně "na krev", ale ostudu Glet rozhodně neudělal. Doběhl sice poslední šestnáctý (dva závodníci se nakonec neprezentovali), ale zaběhl si skvělý osobní rekord 11:00,82 min. Přesně tak to má na Mistrovství ČR být.

Do konce letošní halové sezóny už zbývá jenom Mistrovství ČR veteránů v Jablonci nad Nisou, kam v sobotu 7. března vyrazí z hranického oddílu dvě závodnice - Klára Úlehlová a Iva Podjuklová. A tradiční legendární výškařský mítink Valašská laťka, kde by měli startovat Adam Orava a Zbyněk Čech.

Výsledky

Fotky