Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nízká účast na prázdninovém kole ligy

11. 7. 2017

První prázdninový víkend hodně atletů zahájilo dovolené.  V sobotu 1. července tak bylo 3. kolo II. ligy mužů a žen v Šumperku, co se týče celkových počtů, značně prořídlé. Ve vyšších soutěžích (1. liga, extraliga) není úbytek tak značný, ale na II. lize opravdu není prázdninový termín vyhovující.

Bohužel hraničtí muži této výhody nevyužili, ani oni se nesešli v silné sestavě. V sedmi lidech se sice snažili, ale lépe než na šesté místo to nevyšlo. Celkově klesli na pátou příčku. Na posledním kole, které bude pro změnu poslední prázdninovou sobotu ve Vítkovicích, by to chtělo opravdu výraznější účast. Počasí bylo celkem slušné, slunečno s větrem do zad na hlavní rovince a dovolilo řadu pěkných výkonů – např. osobní rekord Adama Oravy na 110m překážek a v dálce a Vávrovu premiéru na osmistovce.

Adam Orava tentokrát nasbíral nejvíc bodů a vyšvihl se do čela tabulky. Na 110m přek. skončil druhý, bronz by mu patřil v dálce a na 400m přek. doběhl čtvrtý. Pavel Kukla ve svém vrhačském trojboji obsadil čtvrté místo v disku a přidal dvě sedmé pozice v kouli a kladivu.

Vojta Vávra na slibně rozběhnuté dvoustovce skončil druhý. Vyhrál přesvědčivě druhý rozběh na 800m, celkově to ale stačilo jen na šesté místo. Hranice opět měli k dobru vítězství v chůzi, které v předtermínu zajistil Rostislav Kolář. Kladivář Zbyněk Šebesta skončil pátý. Petr Havránek dodal čtyři body z krátkých překážek, Vladislav 3,5 bodu z tyče. A to je bohužel vše. Ani štafetu se nepodařilo poskládat.

Ženy se naopak sešly v hojném počtu, celkem jedenáct hranických závodnic vybojovalo dohromady 124 bodů, bez bodu nezůstala žádná. Vítězství se podařilo urvat dvěma. Adéla Zdražilová zvítězila v novém osobním rekordu na čtyřstovce překážek, k tomu byla šestá na stovce. Vanessa Godárová opanovala kladivo, k tomu byla třetí v kouli a čtvrtá v disku a vede i tabulku sběratelek bodů. Druhá místa vybojovaly Michaela Kasparová v tyči, Adéla Dostálová při své premiéře na trati 1500m a Tereza Indruchová na pětce. Iva Podjuklová doběhla na stejné trati za ní, navíc na patnáctistovce čtvrtá. Tam ji naopak předběhla o jedno místo její dcera Kristýna.

Nový osobák a čtvrté místo na stovce překážek si vyběhla Michaela Hynčicová. Stejné umístění na osmistovce přidala i Veronika Svobodová. Sedmá na 400m doběhla Tereza Zápotocká a Jitka Svobodová na stovce překážek, ta byla navíc i osmá v oštěpu. Štafeta na 4x 100m ve složení Adéla Dostálová, Veronika Svobodová, Adéla Zdražilová a Tereza Zápotocká doběhla čtvrtá. Celkově na třetím kole hranické ženy skončily třetí, v tabulce po třech kolech se posunuly na šestou příčku.

Celkové výsledky

Fotografie