Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši závodníci o prázdninách nezahálejí

21. 8. 2018

Prázdniny jsou sice časem dovolených, ale atleti z oddílu SK Hranice rozhodně nezahálejí, trénují a závodí na dráze i mimo ni.

V sobotu 4. srpna se představila dvojice hranických chodců na v Přerově na 56. ročníku Přerovské padesátky. V závodě na 10 km chůze, který se započítává do 4. kola II. ligy mužů, zašel skvěle Rostislav Kolář, který skončil celkově třetí (50:46 min.), zdatně mu sekundoval i Petr Havránek, který došel jedenáctý za 67:56 min. Kolář vybojoval do ligy 11 bodů, Havránek 8 bodů. Hranické družstvo mužů tak bude mít náskok 19 bodů při čtvrtém kole, které proběhne v sobotu 25. srpna v Šumperku.

Výsledky z Přerova

Do Opavy na Sokolské úterý si zajel 7. srpna Vojtěch Vávra. Představil se na trati 150 m. Obsadil druhé místo, s časem 17,32 s ale příliš spokojený nebyl.

Výsledky z Opavy

Pouze jedinou zástupkyni měla hranická atletika i na Mítinku ve Zlíně v sobotu 18. srpna. Na prestižní akci se představilo mimo jiné i osm účastníků Mistrovství Evropy v Berlíně. Například dálkař Radek Juška si zde po nepovedené "Evropě" spravil chuť skvělým výkonem 816 cm (v Berlíně by tímto výkonem bral stříbro). V závodě na 1000 m startovala hranická starší žákyně Adéla Dostálová. Při svém prvním startu v této disciplíně si vedla výborně, mezičasy napovídaly velmi dobrý výkon. Do cíle doběhla na pátém místě v čase 3:08,85 min., což je nejen nový oddílový rekord, ale tímto časem se zařadila na skvělé páté místo v celorepublikových tabulkách.

Výsledky ze Zlína

Fotky ze Zlína