Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži se na domácím kole vyhoupli na druhé místo

6. 6. 2017

 Hranický atletický stadion hostil v sobotu 3. června 2. kolo II. ligy mužů a žen. Bylo krásné atletické počasí a domácí prostředí prospělo hlavně mužům. Opět jich sice nebyl plný počet – jen 10 bodujících závodníků, byli ale úspěšnější než na prvním kole v Šumperku. Vybojovali druhé místo a po dvou kolech jsou druzí na pomocné body. Hlavních bodů má stejně jako Hranice také Olomouc a Šternberk. Takže velmi vyrovnaný stav.

Nejúspěšnějším závodníkem byl tentokrát František Kunovský. V sólobězích si zajistil s přehledem prvenství v obou sprintech. Třetí pomyslné zlato doplnil do hranické sbírky Rostislav Kolář, který se letos věnuje chůzi. Tři individuální starty, tři osobáky. Taková je bilance Ladislava Koutného. Na 100m dělené 2. místo, 110m překážek šestý, 400m překážek sedmý. Vojta Vávra tentokrát skončil v obou svých disciplínách (400 a 200m) třetí. Pavel Kukla představuje vrhačskou stálici. Tentokrát skončil dvakrát čtvrtý (disk, kladivo) a pátý (koule). Podobně odolává času i Zbyněk Šebesta – ten vybojoval v kladivu třetí místo. Slušně si vedl Adam Orava. Navzdory problémům s kotníkem doběhl na překážkové čtvrtce čtvrtý (škoda kolize na poslední překážce, mohlo to být i lepší), krátké (ale vysoké) překážky zvládl na páté pozici a ve výšce skončil osmý. Zbyněk Čech doskákal trojskokem na třetí pozici, 110m překážek mu vyneslo desáté místo.

Vladislavu Kasparovi se povedlo dělené třetí místo v tyči. Petr Havránek bodoval obětavě na obou překážkových tratích, na té kratší skončil devátý, tu delší doběhl na osmé pozici. O body se pokusili i Lubomír Bezděk, Michal Lejska a David Rotrekl. Soupeři byli tentokrát nad jejich síly, příště to ovšem může vypadat jinak. Štafeta 4x400 m vypadala slibně. Kvarteto Orava, Kunovský, Koutný, Vávra s přehledem vyhrálo první běh. Druhý běh ale stejně suverénně opanovali vítkovičáci a jejich čas byl skoro o 10 s lepší. Takže symbolické stříbro, stejné pořadí, jako v celém druhém kole.

Družstvo žen je letos z velké části složeno ze starších žákyň, které měly v neděli po lize Mistrovství Moravy své věkové kategorie, takže tato část týmu vzhledem k důležitým závodům odpočívala. Na start se tedy postavily pouze čtyři ženy v hranickém dresu. Nejvíce opět bodovala hostující vrhačka Vanessa Godárová, která byla třetí v kladivu, pátá v disku a šestá v kouli. Michaela Kasparová si doskákala pro druhé místo v tyči. Michaela Hynčicová zaběhla velmi pěkně krátké překážky na pátou pozici. Snažení Jitky Svobodové v oštěpu a na stovce překážek body nepřineslo. Ženy tak po posledním devátém místě na domácím kole klesly celkově na sedmou pozici. Třetí kolo II. ligy mužů a žen se uskuteční v sobotu 1. července v Šumperku.

Výsledky

Fotky