Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži po dvou kolech čtvrtí, ženy šesté

5. 6. 2024

Druhé kolo II. ligy mužů a žen skupiny D proběhlo v sobotu 25. května v Šumperku. Počasí bylo trochu horší než na prvním kole, ale na podhůří Jeseníků to ještě ušlo. Závodníky přivítalo slunce, pak se zatáhlo a v Jeseníkách se honily bouřky. Na stadion ale dorazila jen okrajová fronta, takže déšť trochu potrápil čtvrtkaře, jinak se to celkem dalo.

Mužům SK Hranice se celkem dařilo, byť oproti prvnímu kolu řady týmu poněkud prořídly. Na body dosáhlo osm hranických borců, i tak je výsledek uspokojivý.

Opět začínali s 24 bodovým polštářem, který zajistili v Olomouci v předsunutém chodeckém závodě Rostislav Kolář (1. místo) a Petr Havránek (2. místo). Ladislav Koutný vybojoval druhé místo na krátkých překážkách. Ty dlouhé opět bezpečně opanoval, a i když tentokrát žádný svůj oddílový rekord z prvního kola v Hranicích nepřekonal, byla to parádní podívaná. Osobák si posunul Tomáš Vašíček na stovce (čtvrté místo), čtvrtý skončil i na 400 př. Dvoustovku ve druhém rozběhu vyhrál, celkově to bylo místo sedmé.

Nejlepším sběračem bodů se ale v tomto kole stal Adam Orava. Ke dvěma třetím místům ve výšce a dálce doplnil čtvrté v trojskoku a vyskákal tak 29 bodů. Michal Kaspar se v tyči oproti prvnímu kolu posunul o 20 cm, a opět zajistil 8 bodů pro družstvo za páté místo.

Jan Kaspar perfektně zvládl premiéru na 110 m překážek, když finišoval třetí. Po doběhu rychlý přesun na kladivo a tam bez valného rozcvičení aspoň jeden bod za dvanácté místo. Zbyněk Šebesta to tam jistil na místě devátém.

Štafeta byla čtvrtkařská. Vašíček, Orava, Jan Kaspar a Koutný zpočátku vedli, po strhujícím finiši vybojovali druhé místo. V kole muži SK Hranice obsadili čtvrté místo za vítězným Přerovem, Šumperkem a Opavou. V průběžném pořadí jsou rovněž čtvrtí, při stejném počtu hlavních bodů jako pátý Šumperk. Vede Přerov před Opavou a Vítkovicemi.

Hranických žen vyjelo do Šumperku čtrnáct, bez bodu zůstaly pouze dvě. Největší sběratelkou bodů byla stejně jako v prvním kole vícebojařka Kateřina Kasparová. V Šumperku opanovala výšku, druhá byla v kouli a na stovce. Svou disciplínu 400 m překážek opět vyhrála Adéla Zdražilová. Šestadvaceti body družstvu přispěla vrhačka Barbora Odstrčilová - třetí v disku, čtvrtá v oštěpu a šestá v kouli. Velmi pěkně běžela hladkou čtyřstovku Marie Kročová a bylo z toho čtvrté místo. Dělené čtvrté místo ve výšce brala Erin Ptáčková.

Pátá na patnáctistovce doběhla Sabina Tvrdoňová. Sedmé místo s osmistovky si odvezla Tereza Sommerová. Rovněž sedmá doběhla na stovce překážek Leona Stržínková. Devátá na stovce skončila Ludmila Krčmářová. Bojovnice Jitka Vágnerová obsadila desáté místo na čtyřstovce překážek, jedenácté na stovce překážek a dvanácté v oštěpu. Andrea Šímová brala deváté místo v kouli.

Výborně se dařilo oběma štafetám na 4 x 400 m. Ta "áčková" ve složení Adéla Zdražilová, Ludmila Krčmářová, Marie Kročová a Kateřina Kasparová závod opanovala, mladý "béčkový" kvartet ve složení Erin Ptáčková, Karin Macurová, Tereza Sommerová a Sabina Tvrdoňová doběhl pátý. Ve druhém kole i celkově drží hranické ženy šesté místo. Tabulku opanuje Karviná před Šumperkem a Frýdkem-Místkem. Třetí kolo proběhne v neděli 9. června v Olomouci.

Fotky

Výsledky