Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži ovládli i druhé kolo ligy

12. 6. 2018

Že vítězství v prvním kole nebylo náhodné, potvrdilo družstvo mužů oddílu atletiky SK Hranice. V sobotu 9. června na 2. kole II. ligy na domácím stadioně deklasovali hraničtí borci zbytek startovního pole rozdílem třídy. Ani hranickým ženám se nedařilo špatně, když skončily druhé.

Skvělé slunečné počasí (pro někoho možná až moc) a výborné výkony. Druhý tým olomouckého béčka předstihli hraničtí muži o 60 bodů a vedou tak pochopitelně i tabulku po dvou kolech. I tentokrát se opírali o vynikající vrhače. Výrazně přispěli překážkáři. Slušně se drželi ve sprintech, skocích a na půlce, a tak jedinou slabinou zůstávají letos vytrvalecké disciplíny (s výjimkou chůze).

Kromě našeho excelentního chodce Rostislava Koláře, který zvítězil na desítce v předternímu, dokázal svou disciplínu vyhrát Petr Korábečný (osobní rekord na 100 m) a štafeta 4 x 400 m, která ve složení Orava, Vávra, Koutný a Skřivánek zaostala za letitým oddílovým rekordem pouze o cca 0,5 s.

Hned tři osobní rekordy si vytvořil a nejvíc bodů v tomto kole vybojoval Ladislav Koutný (110 m přek. druhý, 400 m přek. čtvrtý a 100 m šestý). Druhý nejvíc bodující Adam Orava ke stříbru z výšky přidal třetí místo na krátkých překážkách. Stříbrnou pozici vyfinišoval dramaticky na půlce Petr Skřivánek. Na dvoustovce druhé místo po skvěle rozběhnuté zatáčce udržel Vojtěch Vávra, v kladivu na stříbro potáhl Michal Špilháček. Bronzovým králem se stal Zbyněk Čech (výška a trojskok). Třetí stupně patřily také Pavlu Kuklovi (disk, navíc čtvrtý v kladivu a šestý v kouli) a kladiváři Zbyňku Šebestovi.

Petr Havránek dokázal vybojovat čtvrté místo na krátkých překážkách, Filip Chodil skončil pátý v kladivu, šestý v disku a devátý v kouli. Příjemným šestým místem v oštěpu přispěl Jiří Šigut. Další drobné zisky připojili Luboš Bezděk, Ladislav Nerad, Václav Žabíček a Vladislav Kaspar.

Ani hranické ženy za svými mužskými protějšky příliš nezaostaly, k domácímu kolu nastoupily v téměř kompletní sestavě. Vítězství v kole jim uniklo o 9,5 bodu za Přerovem, tyto body by nejspíš vybojovala Adéla Zdražilová, která se však bohužel zranila při sprintu na 100 m, snad bude brzy v pořádku. Tabulka po dvou kolech je na prvních čtyřech místech poměrně vyrovnaná, Hranice drží právě čtvrtou pozici zajišťující postup do baráže.

Nejvíce bodující závodnicí se opět stala hostující vrhačka Romana Grómanová, která ovládla suverénně kladivo, druhá skončila v disku a čtvrtá v kouli. Lucie Králová byla v kouli druhá, k tomu přidala čtvrté místo z oštěpu a sedmé z kladiva. Takzvaně o parník zvítězila v novém oddílovém rekordu v závodě na 5000m Zuzana Kročová, k tomu ještě přidala třetí místo z patnáctistovky. Druhý oddílový rekord dne (v kategorii starších žákyň) předvedla Adéla Dostálová, která doběhla pátá na 400 m.

Výborné druhé místo na krátkých překážkách v novém osobním rekordu vybojovala Michaela Hynčicová. Stejnou pozici vyskákala i Michaela Kasparová v tyči. Klára Úlehlová brala pomyslný bronz v běhu na 400m překážek a osmé místo na krátkých překážkách. Iva Podjuklová doběhla na pětce třetí a na osmistovce devátá. Na této trati doběhla bronzová Veronika Svobodová. Čtvrté místo z disku přidala Katrin Brzyszkowská, Kristýna Podjuklová doběhla šestá na patnáctistovce. Závěrečná vítězná štafeta na 4 x 400 m ve složení Dostálová, Svobodová, Kočnarová a Úlehlová (i přes pád kolíku na první předávce) byla pak už jenom třešnička na dortu.

Třetí kolo proběhne v sobotu 30. června opět v Hranicích. Domácí týmy mají našlápnuto ke skvělým výsledkům. Přijďte je podpořit. Závody začínají v 9,35 hodin během na 10 000 m mužů, končí 14,35 hodin závěrečnou štafetou na 4 x 400 m.

Výsledky