Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži i ženy stále drží třetí pozici

2. 7. 2013

Třetí, tedy poslední předprázdninové kolo II. ligy mužů a žen v atletice proběhlo v sobotu 29. června v Šumperku. Nejdelší letošní cesta, počasí ideální, ani horko ani zima, vítr zanedbatelný. Po druhém kole držela obě hranická družstva třetí místa a na stejných pozicích přečkají také prázdniny.

Mezi muži v Šumperku jasně dominoval Havířov, který má před posledním kolem stejně bodů s druhou Karvinou, ale potenciál evidentně větší a je asi favoritem na postup. Třetí nakonec skončil o 4 body před Hranicemi domácí Šumperk. Poruba toto kolo úplně vynechala, takže v celkovém pořadí jsou naopak třetí Hranice před Šumperkem. Další družstva mají už tak výraznou ztrátu, že do boje o pomyslné medaile zasáhnout asi nemohou. Na posledním kole v září v Olomouci se tedy rozhodne, jestli hraničtí atleti obhájí bronz – výš už jejich možnosti asi nesahají.

Největším počtem bodů hranické konto obohatil tentokrát  Pavel Kukla (třetí v disku, čtvrtý v kladivu a kouli). Jan Dostál potěšil dvěma druhými místy ve sprintech na 100m a 200m. Zde ho slušně doplnil Pavel Gadas (čtvrtý na 100m, šestý na 200m), ten ale přidal ještě  čtvrté místo v dálce a je momentálně nejlepším hranickým dorostencem. Zbyněk Čech potvrdil svůj spolehlivý vysoký standard v trojskoku (stříbro) a ve výšce (bronz), skok daleký mu tentokrát podle představ nevyšel (9. místo). Hranickou parádní disciplinou je letos oštěp. Neúčast zkušenějších závodníků velmi pěkně nahradili mladíci – Jakub Vedra zvítězil v novém osobním rekordu, Matyáš Řihák připojil páté místo (k tomu ještě šestý v disku). Spolehlivý Zbyněk Šebesta vybojoval opět druhé místo v kladivu. Obětavý výkon podal Svatopluk Uvízl, vyskákal čtvrté místo na 110m přek., šesté v trojskoku a osmé ve výšce. Petr Havránek byl na krátkých překážkách sedmý a na dlouhých osmý. Jaroslavu Velčovskému se tentokrát v kouli dařilo lépe – skončil pátý. Jediné body z běhů vybojoval Rostislav Kolář – osmý na 10 km. Závěrečná štafeta měla dramatický průběh. Čtveřice Uvízl, Zdeněk Podjukl, Havránek, Dostál ve svém běhu dosažitelné soupeře sice ve strhujícím finiši  zdolala, vítěz druhého běhu byl ale o 0,12s rychlejší a odsunul naše borce, kteří do svého výkonu dali viditelně vše co mohli, na čtvrtou pozici.

Ženám se dařilo obdobně. Vzhledem k tomu, že po druhém kole se vzácně první čtyři týmy seřadili se stejným počtem hlavních bodů, pořadí ze třetího kola určilo velmi lehce průběžné místa před závěrečným čtvrtým kolem. Nejsilnější byl tentokrát Frýdek-Místek před domácím Šumperkem a Hranicemi. Stejné pořadí tedy platí i po třech kolech.

Hranickému družstvu opět nejvíce pomohla vrhačka Kristýna Hermannová, vítězka kladiva, disku a koule. Ve dvou disciplínách zvítězila Petra Vašinová (800m a 3000m), která se úspěšně vrací po nemoci. Na krátkých překážkách dominovala Klára Úlehlová, k tomu ještě druhá na 100m a čtvrtá v trojskoku. Jedno druhé (disk) a dvě čtvrtá místa (kladivo a koule) vybojovala Johana Filipová. Velmi pěkně se uvedla ve sprintech starší žákyně Lucie Důjková (třetí na 100m i 200m). Třetí na 100m překážek doběhla Jitka Svobodová, přidala ještě čtvrté místo v běhu na 400m překážek a šesté místo v oštěpu. Pátá v závodě na 1500m doběhla Iva Podjuklová. Štafeta na 4x 400m ve složení Svobodová, Vašinová, Krausová a Úlehlová doběhla třetí. Na osmých, tedy nebodovaných místech doběhly Halka Doubravová (3000m) a Kristýna Kadúchová (800m).

Doufejme, že na posledním kole v Olomouci se obě družstva sejdou v nejsilnějších možných sestavách a budou opět bojovat o přední příčky.

 

Celkové výsledky

Fotografie