Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži i ženy po druhém kole třetí

10. 6. 2013

V sobotu 1. června se atletická družstva soutěžící ve II. lize mužů a žen sešla opět v Hranicích. Ačkoliv závodili doma, ve druhém kole se hranickým atletům a atletkám nedařilo tolik, jako v prvním kole. Počasí bylo rozumné – s deštěm počkalo na závěrečné štafety, dopoledne svítilo i sluníčko.

Výsledky z minulého kola se mužům až na výjimky nepodařilo zopakovat, soupeři v čele tabulky dorazili v silnější sestavě a přes pěkný příspěvek Pavla Gadase nakonec skončili pátí. V průběžném pořadí klesli na třetí příčku za Karvinou a Havířov, když před čtvrtou Porubou je drží větší počet vedlejších bodů. Většinu bodů opět dodali vrhači a skokani.

Ve svých disciplinách potvrdil vysoký standard Zbyněk Čech (ovládl trojskok, druhý skončil ve výšce a třetí v dálce). Pavel Kukla obsadil tentokrát třetí pozici v disku, čtvrtou v kladivu a pátou v kouli. Na pomyslnou „bednu“ se dostal pak už jen Zbyněk Šebesta (kladivo). Jakub Vedra skončil v oštěpu opět čtvrtý, stejně jako Svatopluk Uvízl novým osobákem v trojskoku. Jan Dostál dosáhl tentokrát na páté a šesté místo (100m, resp. 200m), Pavel Gadas vybojoval šestou (dálka), sedmou (100m) a osmou (200m) pozici. Šestý skončil Petr Havránek na 110m překážek a Matyáš Řihák v oštěpu. Další drobnější bodové zisky přinesli Jarda Kuchař (koule, oštěp), Luboš Urban (kladivo), Tomáš Kalina (5000m, 400m přek.), Rostislav Kolář (5000m), Zdeněk Podjukl (štafeta) a Vladislav Kaspar (tyč).

Soutěž žen je po druhém kole vzácně vyrovnaná, ještě se snad nikdy nestalo, že by po dvou kolech měly první čtyři týmy shodný počet hlavních bodů a dělily je pouze body vedlejší. Na prvním místě je nyní Poruba před Frýdkem-Místkem, třetí příčku okupují Hranice, čtvrtý je Šumperk. Soutěž je tedy jakoby opět na začátku a rozhodnou až poslední dvě kola.

Ve druhém kole obsadily hranické atletky třetí místo. Největší oporou týmu byla opět vrhačka Kristýna Hermannová, která ovládla kouli, disk i kladivo. Klára Úlehlová zvítězila v běhu na 100m překážek, druhá doběhla na hladké stovce a třetí na dvoustovce. Johana Filipová obsadila druhá místa na kouli a disku, třetí skončila v hodu kladivem. Třetí místo ze závodu na 400m překážek si odnesla Jitka Svobodová, pátá pak doběhla na krátkých překážkách. Dvě čtvrtá místa z koule a kladiva vybojovala Martina Pfefferová. Skvělé třetí místo z hladké stovky a nový osobní rekord si odnesla Lucie Důjková. Po jednom bodu přispěly také Iva Podjuklová (šestá v běhu na 5000m) a Lucie Tomečková (šestá v dálce). Dlouhé běhy byly ve druhém kole neuvěřitelně nabité, takže ostatní hranické běžkyně vyšly bodově naprázdno.

Třetí kolo proběhne poslední červnovou sobotu v Šumperku, čtvrté pak v září v Olomouci. Doufáme, že se hranická družstva sejdou v nejsilnějších sestavách a posunou se v konečném pořadí.

 

Výsledky mužů

Výsledky žen

Fotografie