Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži i po třetím kole vedou II. ligu

30. 6. 2014

Parádně nakročeno na celkové vítězství v soutěži má družstvo mužů ve II. lize. Po třetím kole, které proběhlo v sobotu 21. června v Šumperku, stále vedou průběžnou tabulku, po prázdninách už je čeká pouze poslední kolo. Vítězství ve II. lize po reorganizaci soutěže by znamenalo postup do I. ligy.

V Šumperku bylo startovní pole předprázdninově prořídlé především u družstev ze dna tabulky (Bohumín nedorazil vůbec, Valašské Meziříčí pouze ve třech). Hlavní soupeři – Havířov a Šumperk byli ale v silné sestavě. Domácí v nebývale velkém počtu, Havířov s náskokem 28 bodů z chůze. Hranické družstvo sice nedorazilo tak kompletní jako na první kolo, ale družstvo bylo kvalitní a tomu odpovídá výsledek - druhé místo za domácími, Havířov o příčku zpět. V průběžném účtování upevnili své vedení. O bod za nimi zaostává Havířov, dva body mají náskok před Šumperkem.    

Hranické družstvo opět vycházelo z vysoké výkonnosti siláků, obětavosti překážkářů a šikovnosti skokanů. Příjemné jsou zisky z delších běhů, žel, zaostaly sprinty a opět zcela bez bodu zůstalo 400m a 800m.

Hranici 20 bodů v tomto kole dokázalo naplnit pět borců. Matyáš Řihák zaznamenal stříbrný hattrick (koule, disk, oštěp). Pavel Kukla byl v kladivu třetí, v kouli a disku čtvrtý. Svaťa Uvízl by dosáhl na medaile dvakrát – v trojskoku doskočil druhý, na 110m přek. doběhl třetí. Bodový zisk doplnil osmým místem z výšky, kterou vyhrál Zbyněk Čech (dále pátý v trojskoku a sedmý v dálce). Nejlepší průměr na disciplínu ovšem tentokrát předvedl Václav Bitala. Po vítězství v běhu na 3000m dokázal vybojovat ještě druhé místo na 1500m. Mezi pomyslné medailisty se zařadil i Jaroslav Velčovský – třetí v kouli a čtvrtý v kladivu. Tady na stříbro dosáhl Zbyněk Šebesta, o jehož výkonnost se družstvo opírá od svého založení.

Bronzovou pozici by na stupních vítězů zaujal ještě Vojta Podjukl. Odvážně rozběhl 3000m a v závěru se před něj dostal pouze zkušený havířovský Polášek. Vedle toho Vojta potěšil oko „náročného“ diváka, když po drobné kolisi v průběhu předávky štafety 4x400m absolvoval prakticky celý svůj okruh s jedinou tretrou. Další borci už se umisťovali na méně bodovaných pozicích. Sestavu vrhačů doplnil úspěšně Jarda Kuchař. S překážkami se poprali Petr Havránek a David Rotrekl a oba ukázali, že vůle může závodníka posunout daleko před papírová očekávání. Vlajku sprinterů nesli tentokrát do boje jen Tomáš Vašíček (navíc šestý v dálce) a Vojta Vávra. K celkovému výčtu chybí už jen zmínit drobnější přínos Tomáše Kaliny (3000m, 400m přek.), Zdeňka Podjukla (4x400m), Rosti Koláře (3000m, 4x400m) a Vladislava Kaspara (tyč).

Družstvo žen vyjelo do Šumperku také oslabeno o některé opory. I tak zůstalo na svém standardu, čtvrté místo v kole, čtvrté místo tedy i celkově. Nejvíce bodující závodnicí třetího kola se stala stále se zlepšující Michaela Hynčicová, která doběhla druhá na 400m přek., třetí na 100m přek. a pátá na dvoustovce. Dvě třetí (výška, kladivo) a jedno páté místo (koule) vybojovala Vanessa Godárová. Druhým místem v tyči a pátým v kladivu přispěla Michaela Kasparová. Velmi pěkné třetí místo z hladké stovky vybojovala starší žákyně Lucie Důjková. Jitka Svobodová obsadila čtvrté místo na krátkých a šesté místo na dlouhých překážkách. Po nemoci se vracející Kristýna Kadúchová doběhla na osmistovce pátá, Iva Podjuklová finišovala o jedno místo za ní.

 

Celkové výsledky