Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muži i po třetím kole ligy třetí, ženy osmé

22. 6. 2022

V neděli 12. června se v Ostravě na vítkovickém stadioně konalo 3. kolo II. ligy mužů a žen. Hranický oddíl měl opět zastoupení v obou kategoriích. Hraničtí muži nejspíš drží rekord v počtu získaných bodů na závodníka, jelikož i v minimálním počtu jsou schopni porážet mnohem početnější oddíly. Ženy se opět potýkaly s marodkou hlavních opor.

Muži opět o kousek posunuli své hranice. Třetí místo v osmi lidech. To tu ještě nebylo. A tentokrát po dlouhé době bez náskoku bodů z chůze, jelikož chodec Rostislav Kolář tentokrát šetřil bolavý nárt. Nejúspěšnější bodovač týmu byl opět Matyáš Řihák s bilancí zlato (disk) a dvě stříbra (oštěp, koule). Ladislav Koutný měl taky dobrou formu. Na obou překážkových tratích doběhl druhý a k tomu vybojoval v pěkném osobáku čtvrté místo ve výšce. Dařilo se i Vojtovi Podjuklovi, který obsadil třetí místo na dlouhých, čtvrté na krátkých překážkách a pátou pozici obhájil ve finiši na osmistovce. Poslední ze silné čtyřky, Adam Orava, byl tentokrát trochu v útlumu, což odnesla zejména dálka (desátý). Skok do výšky a trojskok ale zvládl i tak a přidal dvě pátá místa.

Tomáš Vašíček doběhl na stovce devátý. A jeho statečný souboj s dlouhými překážkami na hranici sebezničení, který mu vynesl šesté místo, byl opět strhující. Zbyněk Šebesta skončil v kladivu spolehlivě čtvrtý, Michal Kaspar v pěkném osobáku na tyči pátý. Závěrečná sprinterská štafeta byla opět napínavá. Po minulé zkušenosti s nepředáním kolíku vsadili Tomáš Vašíček, Ladislav Koutný, Ondřej Hlavinka a Vojtěch Podjukl tentokrát na jistotu a na předávkách spíše ztráceli. I tak to ale vyneslo třetí místo a symbolicky podtrhlo naše účinkování v tomto kole.

Stejně jako v předchozích dvou utkáních zvítězily s převahou Vítkovice, druhý skočil Šternberk. Hraničtí muži tedy opět třetí a stejná pozice jim patří i v součtu všech tří kol.

Hranické ženy sice ve slibném počtu dvanácti závodnic, byť povětšinou závodnic sbírajících zkušenosti, skončily v kole až deváté. Celkově po třech kolech jsou osmé, tabulku vede přesvědčivě bývalý prvoligový Frýdek-Místek.

Individuálně se na body protlačily pouze čtyři hranické závodnice, další dvě pomohly k bodům ve štafetě. Nejvíce bodů získala Kateřina Kasparová, která byla třetí v oštěpu a šestá v dálce. O pouhý jeden bod méně vybojovala Veronika Svobodová, která doběhla čtvrtá na čtyřstovce s překážkami a šestá na osmistovce. Barbora Odstrčilová si vyházela čtvrté místo v novém osobním rekordu v disku, v kouli skončila devátá. Michaela Hynčicová finišovala na stovce překážek osmá. Štafeta na 4 x 100 m ve složení Kateřina Kasparová, Marie Kročová, Veronika Svobodová a Tereza Zápotocká skončila sedmá. Ostatní závodnice se na individuální body neprosadily, byť třeba Marii Kročovou a Romanu Odstrčilovou je třeba pochválit za předvedený výkon na čtyřstovce. Čtvrté a závěrečné kolo letošní základní části proběhne v neděli 21. srpna v Třinci.

Výsledky

Fotky