Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žákyně medailové na Krajských přeborech i na Mistrovství Moravy

20. 9. 2021

Hranické atletky kategorie mladšího žactva měly minulý týden velmi náročný. Ve středu 15. září závodily v Prostějově na Krajských přeborech, v sobotu 18. září je pak čekal vrchol dráhové sezóny této kategorie (mladší žactvo ještě nemá Mistrovství republiky) - Mistrovství Moravy a Slezska, které proběhlo v Olomouci.

Do Prostějova na Krajské přebory vyjela trojice hranických atletek. Skvěle se dařilo Romaně Odstrčilové, která odjížděla se dvěma medailemi a dvěma osobními rekordy. Svou hlavní trať 300 m konečně rozběhla svižně hned od začátku a na čase to bylo znát, osobní rekord si posunula o vteřinu a půl na výborných 46,47 s a především doběhla do cíle jako první a stala se tak Krajskou přebornicí. Na poloviční trati se také neztratila, když doběhla třetí rovněž v novém osobním rekordu 21,87 s. 

Netradiční trať 600 m byla do programu zařazena hlavně kvůli nominaci na Mezikrajové utkání, které proběhne na konci září v Olomouci. Pro Sabinu Tvrdoňovou je šestistovka poměrně krátká, ale přesto se s ní popasovala skvěle. Podlehla pouze o hlavu vyšší a o rok starší Skácelové z Olomouce a doběhla si pro stříbrnou medaili. Čas 1:52,24 min. je také novým osobním rekordem.

Třetí do hranické party v Prostějově byla Kristýna Grammerová. I ta si doběhla pro dva nové osobní rekordy. V početném startovním poli na šedesátce to bylo 9,68 s a 28. místo, na stopadesátce zaběhla čas 24,13 s a byla dvacátá.

Výsledky

Fotky

Romana Odstrčilová a Sabina Tvrdoňová se svými výkony probojovali i na Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva, které proběhlo 18.9. v Olomouci. Obrovskou bojovnost předvedla Sabina Tvrdoňová, která startovala na osmistovce. V prvním (rychlejším) ze dvou běhů si počínala výborně, držela se zhruba v polovině startovního pole. Ve druhém kole se pomalu prokousávala dopředu a heroický výkon předvedla v cílové rovince. Na cílové čáře o setinu přespurtovala do té doby třetí závodnici a doběhla si tak pro bronz a nový osobní rekord 2:34,30 min.

Romana Odstrčilová se opět představila na třístovce a stopadesátce. Na medaile to tentokrát nebylo, ale ostudu rozhodně neudělala. Vítr na třístovku nebyl nejpříznivější, osobní rekord tak tentokrát odolal. Ve druhém běhu finišovala v čase 46,91 s a celkově to stačilo na pěkné deváté místo. Na poloviční trati byl naopak vítr ideální, takže osobní rekord padl. Čas 21,59 s stačil na celkové 14. místo.

Výsledky

Fotky