Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žáci závodili na Mistrovství Moravy ve Znojmě

25. 9. 2012

V neděli 23. září proběhlo ve Znojmě Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva. Z hranických atletů na závody vyrazil jeden mladší žák a jedna mladší žákyně. Oba jeli do Znojma víceméně sbírat zkušenosti z větších závodů, ale i tak se rozhodně neztratili.

Dobře si vedla Lucie Důjková, která závodila v obou krátkých sprintech – 60m a 150m. Lucka začala s atletikou až letos v červnu a Mistrovství Moravy byly její druhé závody v dresu SK Hranice. Přirozený talent na sprinty Lucka prokázala hlavně v běhu na 150m, kde si časem 21,40s doběhla pro výborné páté místo. V běhu na 60m Lucka doplatila na pomalejší starty a jen těsně jí unikl postup do finále A, časem 8,83s však bezpečně postoupila do finále B. V „béčku“ si pak pohlídala vítězství a časem 8,82s obsadila na šedesátce celkové sedmé místo.

Druhým zástupcem hranické atletiky byl mladší žák s vyloženě atletickým jménem Tomáš Dvořák. Tomáš je mladší žák teprve prvním rokem, i pro něj bylo tedy účinkování na MMS spíše sbírání zkušeností. Velmi pěkně se však Tomáš prezentoval především v běhu na 300m. Časem 50,67s obsadil celkově osmé místo. V běhu na 800m mu jen těsně uniklo pokoření tříminutové hranice. Díky času 3:00,96min. obsadil desátou pozici.

Oba mladí atleti si zaslouží za své účinkování na Mistrovství Moravy pochvalu a přejeme jim mnoho úspěchů v dalších závodech.


Celkové výsledky

Fotografie