Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hraničtí atleti převzali poháry za seriál běžeckých závodů

3. 12. 2019

Mladí hraničtí atleti se pravidelně zúčastňují Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Letos v něm bylo zařazených devět závodů, do celkového pořadí se započítávalo šest nejlepších výsledků. Seriál začal již v únoru Rohálovskou desítkou, posledním závodem poháru byl říjnový Podzimní běh parkem ve Šternberku, třetím závodem byl také hranický Běh vítězství.

Poháry pro prvních pět závodníků v každé kategorii se tradičně předávají ve Šternberku v Expozici času. Pro letošní poháry si závodníci šli v pátek 29. listopadu. Hostem letošního vyhlašování byla mládežnická reprezentantka a česká žákovská rekordmanka (800m, 1500m) Pavla Štoudková.

V celkovém hodnocení poháru si nejlépe vedl starší žák Ondřej Glet a dorostenka Kristýna Podjuklová, kteří své kategorie ovládli, v dorostenkách pak byla Veronika Svobodová druhá a Adéla Dostálová třetí. V kategorii přípravek ročníku narození 2010-11 obsadil Tomáš Hub třetí místo. Další čtyři hraničtí závodníci obsadili nepopulární ale velmi pěkná čtvrtá místa. Byli to dorostenec Radim Spilka, starší žák Vojtěch Nevyjel, starší žákyně Zuzana Slobodová a mladší žák David Karola.