Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí atleti zahájili soutěže družstev

8. 6. 2020

S více než měsíčním zpožděním začala letošní atletická sezóna na dráze. Kategorie přípravek, mladšího a staršího žactva prakticky ihned zahájily také soutěže družstev. Hranický oddíl přihlásil družstva ve všech kategoriích, byť ne všude má adekvátní počty závodníků, ale některá družstva si vedla skutečně dobře.

V úterý 2. června vyjela družstva atletických přípravek do Prostějova na první kolo Krajské soutěže. Sjelo se po deseti družstvech dívek i hochů. Z osmičky hranických dívek bodovala pouze Sabina Tvrdoňová, která si vedla skvěle především na šestistovce, kde časem 2:02,41 min. překonala oddílový rekord své kategorie a doběhla druhá. Tři body pak přidala za osmé místo z běhu na 60m. Hranické dívky tak především díky ní skončily na osmém místě. Výborně se ale dařilo také pětici hranických hochů, bodovali všichni byť dva jen jako členové štafety. Tomáš Baar si doběhl pro bronz na šedesátce a pro čtvrté místo na osmistovce. Petr Gerla obsadil sedmé místo v hodu raketkou a osmé v hodu míčkem, Tomáš Sommer byl devátý v hodu raketkou. Hoši obsadili celkově velmi pěkné šesté místo.

Výsledky

Fotky

Ve středu 3. června se na svou Krajskou soutěž vydali starší žáci do Olomouce. Hranické družstvo žáků čítal pouze jediný závodník. Ondřej Glet doběhl na osmistovce v novém osobním rekordu třetí. Šestici hranických dívek se dařilo jak individuálně, tak v soutěži družstev, celkově obsadily vynikající třetí místo z osmi týmů. Nejvíce bodovala vrhačka Barbora Odstrčilová, díky třem stříbrům (koule, disk, oštěp). Těsně za ní skončila Kateřina Kasparová, která zvítězila v novém oddílovém rekordu 33,01 m v oštěpu a přidala třetí místo z dvoustovky překážek a čtvrté místo ze stopadesátky. Dařilo se také Haně Klanicové, která obsadila třetí místo v kouli a šesté na stovce překážek. Marie Kročová doběhla pátá na třístovce, Zuzana Slobodová sedmá na osmistovce, Anna Švánová devátá na stopadesátce. Ve štafetě skončily dívky páté.

Výsledky

Fotky

Ve čtvrtek 4. června se pak sjela do Šumperku družstva mladšího žactva. Hranické dívky vyjeli v pěkném počtu deseti závodnic, individuálně se na body však prosadila pouze Vera Vítková, která doběhla pátá na třístovce, smůlu pak měla na šedesátce překážek, kde při jejím běhu, který jí nádherně vyšel, prošel někdo před cílovou kamerou a její čas tak nebylo možné odečíst. Musela tak běžet znovu, bohužel při opakovaném běhu upadla na poslední překážce, závod sice doběhla, ale ve výrazně pomalejším čase, i tak vybojovala tři body za osmé místo. Osmé místo vybojovala i štafeta ve složení Tereza Haitlová, Vera Vítková, Leona Stržínková a Kateřina Hamplová. Celkově skončily dívky deváté z deseti týmů. Hoši vyjeli do Šumperku ve třech. Jediné body vybojoval Ondřej Trousil, který obsadil třetí místo v míčku. Hoši tak celkově obsadili poslední desáté místo.

Výsledky