Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí atleti zahájili Běžecký pohár medailově

19. 3. 2018

Již dva závody má za sebou Běžecký pohár dětí a mládeže Olomouckého kraje. Letošní ročník čítá jedenáct závodů, z nichž se do celkových výsledků započítává šest nejlepších výkonů. V minulých ročnících zde hranická atletika zaznamenala nemalé úspěchy a dobře našlápnuto má už také letos, z obou letošních zahajovacích závodů dovezla spoustu medailí.

V sobotu 24. února jako už tradičně zahájila hranická drobotina sezónu závodů mimo dráhu v Prusinovicích na 25. ročníku Rohálovské desítky. Celkem se jim podařilo ukořistit šest medailí. V kategorii přípravek dívek (2009-2010) zvítězila Tereza Jurásková, hned za ní doběhla Sabina Tvrdoňová. Další tři stříbrné medaile vybojovali David Tvrdoň mezi nejmladšími kluky (2011-2012), Leo Novák v přípravce hochů (2009-2010) a Kristýna Podjuklová mezi staršími žačkami. Bronz pak přidal mladší žák Ondřej Glet. Hranické dresy nechyběly ani v hlavním závodě na 10 km, kde startovalo celkem 525 závodníků. Skvělého umístění dosáhl Vojtěch Podjukl, který doběhl celkově 24. (19. v kategorii mužů M20-39) za 36:58 min. Václav Žabíček finišoval v čase 42:59 min. a obsadil v kategorii mužů M50-59 třinácté místo. Iva Podjuklová skončila osmá mezi ženami Z35-44 (50:18 min.). Zhruba půl minuty po ní doběhl její druhý syn Zdeněk.

Pořádnou porci zimy a silného větru si užili mladí závodníci v sobotu 17. března v Přerově na 8. ročníku Jarního běhu. Medailí tentokrát hranická mládež dovezla pět. Kompletní stupně vítězů obsadily starší žákyně v tomto pořadí - 1. Adéla Dostálová, 2. Kristýna Podjuklová, 3. Veronika Svobodová. Pro tyto tři to byla příprava na nadcházející Mistrovství ČR v přespolním běhu, které proběhne v sobotu 24. března v Dolní Dobrouči u Ústí nad Orlicí. V Přerově se pak ještě na bronzový stupínek prosadili mladší žák David Karola a Tereza Jurásková mezi nejmladšími dívkami.