Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí atleti se v republikové konkurenci neztratili

6. 3. 2017

Posledním letošním halovým republikovým šampionátem bylo Mistrovství České republiky staršího žactva, které se konalo 4. - 5. března v Praze. Hranický atletický oddíl zde reprezentovali dva zástupci této věkové kategorie (ročník narození 2002-03). Oba jsou narození v roce 2003, budou tedy v této kategorii ještě příští rok. První rok v kategorii je vždy takový rozkoukávací, zdá se, že se oba rozkoukali celkem úspěšně.

Sprinter Lukáš Kobliha se představil hned na dvou tratích. V sobotu nastoupil k běhu na 60m. Ve třetím rozběhu doběhl na čtvrtém místě v čase 7,51s, což je dvě setiny za osobním rekordem. Tento čas na postup do osmičlenného finále nestačil o čtyři setiny. Celkově obsadil Lukáš na šedesátce desáté místo. V neděli pak nastoupil ke své silnější disciplíně - běhu na 150m. Lukáš byl nasazen do prvního nejsilnějšího rozběhu ze čtyř. Zde se statečně pral až na cílovou čáru, nakonec doběhl čtvrtý. Po doběhu měl tak trochu smíšené pocity. Zaběhl parádní čas 17,72s, který je o více než 3 desetiny lepší, než jeho dosavadní halový osobní rekord a o 13 setin lepší i než jeho venkovní osobák, takže s časem určitě spokojenost. Mrzet ho ale mohlo, že podlehl o pouhou jednu setinu svému soupeři z rozběhu, který nakonec postoupil do šestičlenného finále na čas, z dalších rozběhů už postupovali pouze vítězové. Takže Lukáš obsadil celkově sedmé místo, což je první rok v kategorii určitě úspěch. V obou disciplínách byl Lukáš první mezi ročníky 2003.

Druhou hranickou zástupkyní byla Adéla Dostálová. Áďa byla přihlášena k běhu na 800m. Po zveřejnění přihlášených, byla třetí pod čarou, na MČR berou 24 nejlepších podle časů. V pátek se ale po uzavření prezentace dozvěděla, že může startovat jako náhradnice, jelikož se tři závodnice neprezentovaly. Áďa se této příležitosti chopila s vervou. V prvním ze tří rozběhů se statečně držela lepších soupeřek a odměnou jí byl skvělý čas 2:29,72min., o více než tři vteřiny lepší než její dosavadní osobní rekord. Na postup do finále to sice nestačilo, ale celkové 18. místo je velmi pěkné vzhledem k tomu, že do závodu Áďa nastupovala s 24. časem.

Oběma atletům za jejich výsledky gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalších závodech.

Celkové výsledky

Fotografie