Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí atleti sbírali medaile

19. 5. 2009

    V sobotu 9. května proběhl ve Slavičíně na Zlínsku již 28. ročník Běhu vítězství. Závod probíhá v krásném prostředí zámeckého parku. Mladým atletům z oddílu SK Hranice zřejmě tamější trať svědčí, jelikož stejně jako vloni i letos dovezli ze Slavičína spoustu medailí.    

    Zlatou medaili vybojoval v běhu na 300m Kryštof Kučera, ve stejné kategorii doběhl Vojta Podjukl třetí, Adam Orava devátý a Toník Kotráš jedenáctý. O druhou zlatou medaili se postaral v běhu na 600m Zdeněk Podjukl, třetí ve stejném běhu byl Jan Kotráš. Pro stříbro v kategorii přípravek hochů si doběhl Jarda Šenkeřík, bronz získal Ondra Vrbka. Mezi stejně starými dívkami doběhla Markéta Vanduchová devátá. David Rotrekl skončil v závodě na 1200m šestý. O velký aplaus se však postarali Vojta Podjukl, David Rotrekl a Kryštof Kučera, když se rozhodli vydat se na trať hlavního závodu na 6km. Hoši statečně bojovali a porazili spoustu starších zkušenějších soupeřů. Obdiv sklidil hlavně nejmladší Vojta (ročník narození 1998), když po výborném výkonu doběhl celkově na 23. místě v čase 27,59min. David doběhl celkově 26, Kryštof 29.

 

    Dalším závodem, kam se vydala výprava hranických atletů, byl Kokina Běh v Náměšti na Hané, závod započítávaný do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Nejlepšího výkonu zde dosáhli dorostenci, kteří obsadili všechny tři stupně vítězů. Václav Žabíček doběhl první, Filip Gladiš druhý a Zdeněk Zapata třetí. Stříbrnou medaili v kategorii přípravek hochů vybojoval Jarda Šenkeřík, Tomáš Dvořák doběhl ve stejné kategorii čtvrtý, Adam Vinklárek osmý, Ondra Vrbka devátý a Kryštof Janáček třináctý. V předžácích vybojoval Tomáš Pepernik stříbro, Vojta Podjukl bronz, čtvrtý doběhl Adam Orava. Mezi mladšími žáky vybojoval Kryštof Kučera třetí místo, Petr Vanduch páté. Starší žák Zdeněk Podjukl doběhl devátý, David Rotrekl desátý.