Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí atleti bojovali o účast na Zlaté tretře

15. 4. 2012

V úterý 11. dubna vyrazili nejmladší hraničtí atleti do Olomouce na Regionální kolo Čokoládové tretry. Z tohoto závodu postupovali vítězové každé kategorie do finále, které proběhne v předprogramu Zlaté tretry Ostrava 25. května na hlavní ploše. Vítězové finále budou vyhlášeni před zahájením hlavního programu Zlaté Tretry. Ceny jim předá některá ze světových atletických hvězd. Motivace zvítězit v tomto závodě byla tedy pro děti obrovská.

Z hranického oddílu závodilo v Olomouci celkem 14 dětí. Konkurence byla obrovská, v každé kategorii závodilo 30-45 malých atletů. Nejblíže k postupu měla Lucie Kročová v běhu na 100m (ročník 2005-06), doběhla na skvělém třetím místě. Mezi stejně starými hochy obsadil Jakub Hrazdil vynikající čtvrté místo, Vít Bezděk doběhl sedmý a Michal Seibert dvanáctý. Dívky ročník narození 2003-04 měly na programu 200m, výborně závodila Kristýna Podjuklová, která doběhla pátá. Stejné umístění vybojoval mezi stejně starými hochy Jan Pospíšil, Tomáš Bartošík doběhl desátý a Jakub Rada třicátýsedmý. Nejstarší kategorií, která v Olomouci závodila, byly děti ročník narození 2001-02. Mezi dívkami v závodě na 300m doběhla na krásném šestém místě Iveta Smolová, devátá skončila Jana Dvořáková, třináctá Eliška Hoffmanová a dvacátá Miriam Sekaninová. Ve stejné věkové kategorii hochů pak doběhl Lubomír Bezděk osmý a Ondřej Dokoupil sedmnáctý.

Do finále tedy nikdo z hranických atletů nepostoupil, přesto se ve velké konkurenci rozhodně neztratili. Spousta z nich se také určitě vydá na Zlatou tretru jako diváci a odnesou si i tak nezapomenutelný zážitek.

 

Celkové výsledky