Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mládežnická družstva zakončila své soutěže na chvostu startovních polí

20. 6. 2017

Už i poslední kola Krajských soutěží družstev mají za sebou všechna mládežnická družstva. Své soutěže zakončili starší žáci v úterý 13. června v Šumperku, přípravky ve středu 14. června v Olomouci a mladší žáci o den později v Prostějově.

Obě hranická družstva staršího žactva zakončila svou soutěž na posledním, šestém místě. Malý hranický tým nemůže konkurovat velkým oddílům, v hranickém dresu se za všechna tři kola představili čtyři hoši a pět dívek. Ale v této soutěži jde především o to, aby si mladí atleti zazávodili ve své věkové kategorii. V Šumperku na posledním kole opět nejvíce bodovala Adéla Dostálová a Lubomír Bezděk. Hranické dívky opanovaly osmistovku, Adéla Dostálová zvítězila, Veronika Svobodová doběhla za ní druhá a Kristýna Podjuklová čtvrtá. Dostálová přidala navíc body za sedmé místo z třístovky, stejnou pozici vybojovala i Svobodová v oštěpu. Tereza Zápotocká doběhla šestá na dvoustovce překážek a devátá na stovce překážek. Poprvé si krátké překážky vyzkoušela i Kristýna Podjuklová a bylo z toho desáté místo.

Patnáct bodů pro družstvo vybojoval v Šumperku Lubomír Bezděk za čtvrté místo na třístovce a dvě sedmá místa na stopadesátce a šedesátce. Radim Spilka doběhl pátý na osmistovce a devátý na dvoustovce překážek. Dva body za deváté místo na stopadesátce vybojoval Martin Vavřík.

Výsledky

U družstev hranických přípravek bohužel stále platí, že na tréninky chodí spoustu dětí, ale na závody jich jede jenom pár. U dívek se situace malinko zlepšila, do Olomouce jich vyrazilo sedm, ale to je stále pouze hrstka oproti jiným týmům. U kluků je situace ještě horší, v Olomouci závodili pouze dva. Letos navíc chyběly výrazné osobnosti schopné se prosadit na body ve veliké krajské konkurenci. Z hochů letos bodoval pouze David Karola, který vybojoval 18 bodů na prvním kole, na druhém pak nebyl kvůli zranění, na třetím kole v Olomouci přispěl pěti body za sedmé místo ve skoku dalekém a desáté místo na osmistovce. Do hranického družstva se zapojili v průběhu všech tří kol ještě Jakub Plesník, Tadeáš Pobořil a Petr Schauer.

Mezi dívkami se letos bodově prosadily pouze Tereza Haitlová a Vera Vítková, které odvezly celkem pět bodů z prvního kola, na dalších dvou kolech již hranický tým zůstal bez bodů. Poděkovat za účast a statečné výkony je však třeba i ostatním děvčatům, které se do týmu zapojily - Leona Stržínková, Klára Nováková, Denisa Kulhánková, Tereza Kubátová, Anežka Šimková, Sofie Šváčková, Dagmar Hradilová, Tereza Sommerová, Natálie Jurásková a Barbora Hubová. Obě hranická družstva přípravek skončila v Krajské soutěži na posledních osmých místech.

Výsledky

To skupinu mladšího žactva trenérky Hany Štolcarové je třeba za účast na závodech pochválit, jelikož na závody pravidelně jezdí velká většina z těch, kterých se ročníky narození 2004-05 týkají. Na posledním kole v Prostějově to bylo pět dívek a šest kluků. Bodově se prosadili téměř všichni. Největší osobností družstva dívek byla Julie Číhalová, která v Prostějově vyhrála dálku a míček, čtvrtá pak skončila ve výšce. Zdatně jí sekundovala Barbora Odstrčilová, která byla v míčku druhá a v oštěpu třetí. Zabodovaly i Lucie Kročová (šestá na stopadesátce a desátá ve výšce) a Hana Klanicová (osmá v míčku). V celkovém hodnocení po třech kolech obsadily hranické dívky šestou pozici ze sedmi týmů.

Mezi hochy se výrazně prosadil Karel Brychta, který doběhl druhý na stopadesátce, třetí na šedesátce, bohužel dálka, ve které byl dodatečně nominován na Olympiádu dětí a mládeže, mu v Prostějově nevyšla, po třech výrazných nedošlapech skončil pátý. Ve skoku vysokém skončil Matouš Adámek pátý a Vojtěch Nevyjel sedmý. Stejnou pozici obsadil i Ondřej Glet na osmistovce. Štafeta na 4x60m ve složení Matouš Adámek, Ondřej Glet a bratři Vojtěch a Radek Krucinovi doběhla šestá. Celkově hoši obsadili šesté místo.

Výsledky

Fotky