Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mládež zahájila soutěže družstev

22. 5. 2019

Letošní první kola soutěží družstev mládeže jsou zdárně za námi. Jako první svou soutěž zahájily kategorie dorostu a juniorů. Vzhledem k tomu, že v těchto kategoriích neoplýváme závratným počtem členů, propůjčují naši mladí atleti své služby jiným oddílům. Letos naše závodnice Adéla Zdražilová, Adéla Dostálová, Kristýna Podjuklová a Veronika Svobodová hostují za družstvo juniorek AK Šternberk. Prní kolo proběhlo za velmi chladného počasí v neděli 5. května v Ostravě. 

Adéla Dostálová startovala na čtyřstovce (61,69 s , 7. místo) a na dvoustovce (27,70 s). Kristýna Podjuklová doběhla na trojce čtvrtá (11:49,22). Veronika Svobodová zaběhla osmistovku za 2:33,37 a poloviční trať za 66,10 s. Dostálová ještě pomohla krátké štafetě ke čtvrtému místu. Adéla Zdražilová se kvůli nemoci omluvila.Celkově skončily šternberské juniorky páté ze čtrnácti oddílů.

Výsledky

V ostatních mládežnických kategoriích už své zastoupení máme, byť v některých kategoriích je to o jednotlivcích. 

Mladší žactvo se sjelo v úterý 14. 5. do Prostějova. V kategorii mladších žaček skončily hranické dívky v osmi závodnicích na šestém místě z deseti týmů. Nejvíce body přispěla Kateřina Kasparová, která zvítězila v hodu oštěpem a pátá skončila na stopadesátce. Leona Stržínková byla sedmá ve výšce. Tři naši mladší žáci skončili bez bodu na chvostu tabulky.

Výsledky

Ve středu 15. 5. se konalo první kolo Krajské soutěže družstev staršího žactva v Šumperku. Jediný hoch v hranickém dresu Karel Brychta zvítězil v novém osobním i oddílovém rekordu 38,03 s na třístovce, na šedesátce skončil třetí, v dálce bohužel zapsal tři křížky. Dívek vyjelo do Šumperku pět. nejvíce bodů posbírala Barbora Odstrčilová za druhé místo v kouli a oštěpu, a třetí místo v disku. Dařilo se i Julii Číhalová, která si doskočila pro druhé místo v dálce a pátá byla v oštěpu. Zuzana Slobodová si vyzkoušela kladivo (šestá) a osmistovku (sedmá). Hana Klanicová doběhla na osmém místě na krátkých překážkách. Štafeta na 4 x 60m ve složení Klanicová, Číhalová, Slobodová a Ema Dostálová doběhla čtvrtá. Ani šedesát získaných bodů dívkám nestačilo na lepší než šesté místo v soutěži.

Výsledky

Přípravky se sjely ve čtvrtek 16. 5. rovněž do Šumperku. Hranických hochů jelo devět. Třetí v doplňkové disciplíně - skok z místa - skončil Jakub Holeček, Marek Grammer zde obsadil desáté místo. Stejné umístění vybojovala i štafeta ve složení Marek Grammer, Tomáš Sommer, Petr Gerla a Šimon Hladík. Celkově skončili hoši osmí. V sedmičlenném družstvu dívek byla nejúspěšnější Romana Odstrčilová, která zvítězila v dálce, třetí doběhla na šedesátce a sedmá skončila ve skoku z místa. Sabina Tvrdoňová doběhla devátá na šestistovce. Dívky skončily celkově šesté.

Výsledky