Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství ČR v krosu ve znamení bláta

5. 12. 2017

Volba pořadatele letošního Mistrovství ČR v přespolním běhu všech kategorií padla na Dlouhoňovice u Žamberka. Malá obec pod Orlickými horami zvládla organizaci na výbornou. V sobotu 25. listopadu se sem sjelo neuvěřitelných 769 závodníků ze 123 oddílů. Krosová republika je, co se týče konkurence, nejspíš nejtěžší atletický závod. Například v kategorii mladších žákyň doběhlo do cíle 94 závodnic. Pořadatelé připravili náročnou zvlněnou trať vedoucí po místních loukách.

Atletický oddíl SK Hranice měl zastoupení v kategorii juniorů a starších žákyň. Junior Vojtěch Podjukl už pár let patří k rozšířené republikové špičce a vzhledem k tomu, že s trenérem Zbyňkem Tesařem podřídili podzimní přípravu právě krosové republice, myslel na jednu z medailí. Junioři startovali jako poslední a trať už byla značně rozbahněná. Vojta se od začátku šestikilometrového závodu držel v přední skupince, již po prvním kilometru mu však ztuhly nohy a postupně se propadal startovním polem. Do cíle nakonec doběhl jedenáctý velmi zklamaný.

 Starší žákyně Adéla Dostálová a Kristýna Podjuklová také neměli jednoduchou pozici. V konkurenci 83 závodnic si však počínaly velmi dobře a tříkilometrovou trať nakonec zvládly se ctí. Dostálová doběhla do cíle jako 25. a Podjuklová jako 30. Obě jsou však v této kategorii teprve prvním rokem, příští rok jistě budou bojovat ještě o vyšší pozice. 

Výsledky