Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medailové žně na Mistrovství Moravy

5. 2. 2019

Celkem sedm medailí dovezli hraničtí atleti z Mistrovství Moravy a Slezska. V pátek 1. února se do ostravské haly sjelo mladší a starší žactvo, v sobotu 2. února pak na stejném místě proběhl moravský šampionát pro kategorie juniorů, dorostu a dospělých. Na obě akce vyslal hranický atletický oddíl po osmi zástupcích.

V pátek se mezi staršími žáky skvěle dařilo Karlu Brychtovi. V soutěži ve skoku dalekém konečně předvedl pokus za šest metrů, a ne jeden ale hned tři. Ten nejdelší měl hodnotu 610 cm, nestačil pouze na suveréna letošních tabulek Sedláře ze Zlína, takže si pověsil na krk stříbro. V celorepublikových tabulkách se posunul na fantastické čtvrté místo. Na závěr programu nastoupil ještě k běhu na 150 m, závod skvěle rozběhl a nebýt toho, že jej na poslední rovince "chytlo" stehno, určitě by zaběhl vysněný čas pod 18 vteřin. Za čas 18,12 s bral osmé místo.

Skvělé páté místo ve vrhu koulí starších žaček vybojovala Barbora Odstrčilová. Ta už delší dobu pomýšlela na výkon za deset metrů a v Ostravě to konečně klaplo. Ve čtvrté sérii předvedla vrh na hranici 10,14 m, čímž posunula svůj vlastní oddílový rekord. Odstrčilová je v kategorii teprve prvním rokem, příští rok je zde tedy velký potenciál ke zlepšení. Velmi pěkně se uvedla také Julie Číhalová ve skoku dalekém starších žaček. Hned v úvodní sérii skočila 481 cm. Dlouho se držela v nejužší osmičce, pak ji ovšem ještě dvě závodnice přeskočily a do finále se tak nepodívala. Desáté místo je však po lyžařském výcviku velmi pěkný výsledek.

Další dvě starší žákyně se představily v bězích. Ema Dostálová startovala na stopadesátce. Osobní rekord si posunula téměř o půl vteřiny na 21,36 s, v nabitém závodě to stačilo na 26. místo. Běžkyně Zuzana Slobodová nastoupila k závodu na 800 m. Čas 2:51,66 min. ji zařadil na 29. místo.

V kategorii mladších žaček startovaly dvě hranické atletky. Výborně se na trati 800 m prezentovala Vera Vítková, po statečném výkonu jí svítil na ukazateli nový osobní rekord 2:50,05 min, kterým si vysloužila dvanácté místo. Závěrečná stopadesátka se jí až tak nevydařila, za čas 23,87 s brala 33. místo. Dagmar Hradilová startovala rovněž na osmistovce, osobní rekord si posunula o vteřinu na 3:03,90 min. a skončila na 24. místě. Jediný mladší žák v hranickém dresu David Karola běžel rovněž osmistovku. Osobní rekord 2:38,98 min. mu vynesl výborné 11. místo.

Výsledky

Fotky

Sobotní Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů a dospělých pak přineslo hranickému oddílu skvělých šest medailí. O dvě se postarala dorostenka Adéla Dostálová. V závodě na 800 m byla jedna jasná favoritka a zbytek startovního pole byl neuvěřitelně vyrovnaný. Dostálová předvedla skvělý finiš a zaslouženě si doběhla pro stříbro v čase 2:22,94 min. Skvělý osobní rekord si pak zaběhla na poloviční trati, za čas 60,92 s brala trochu překvapivý bronz.

Bronzovou medaili na čtyřstovce vybojovala také juniorka Adéla Zdražilová. Dva ovály zvládla za 59,38 s, což je výrazně posunutý osobní rekord. Na poloviční trať jí už tolik sil nezůstalo, 200 m zaběhla za 26,40 s a skončila šestá. Šedesátka překážek žen proběhla i za účasti hranické Michaely Hynčicové. Ve finále předvedla pěkný čas 10,06 s a vysloužila si za to bronz. Stejný kov si z Ostravy odvezla i prvním rokem žena Tereza Indruchová z běhu na 3000 m za čas 12:08,40 min.

Poslední hranickou medaili vybojoval mezi muži Ladislav Koutný v běhu na 60 m překážek. V rozběhu si výrazně posunul osobní rekord na 8,83 s, ve finále se sice o dvě setiny zhoršil, ale stříbro mu bylo odměnou za předvedený výkon. Koutný startoval ještě v obou nejkratších sprintech. Na hladké šedesátce zaběhl čas 7,38 s a skončil třináctý, dvoustovku zvládl za 23,89 a obsadil šestnácté místo.

Podat ruce si mohly po závodě matka s dcerou Iva a Kristýna Podjuklovy. Obě skončily v závodě na 3000 m ve svých kategoriích čtvrté. Kristýna zaběhla mezi dorostenkami čas 12:11,97 min. a Iva si mezi ženami posunula osobní rekord na 12:20,00 min.  Poslední hranickou závodnicí byla mezi ženami Klára Úlehlová. Startovala na čtyřstovce a osmistovce, na obou tratích si zaběhla nejlepší letošní výkony. Čas 2:31,03 min. jí stačil na osmistovce na páté místo, čas 62,19 na poloviční trati na jedenácté místo.

Výsledky

Fotky