Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medailové chodecké i běžecké žně pro SK Hranice v Olomouci

21. 5. 2024

V neděli 12. května se v Olomouci konal již 58. ročník tradičního závodu Olomoucká dvacítka, tentokrát na trati 10 km na kolonádě ve Smetanových sadech. V absolutním pořadí na 5. místě došel hranický závodník, Rostislav Kolář ve svém nejlepším letošním výkonu 48:05 min. Mimo jeho možnosti byli pouze čtyři reprezentanti. Další hranický závodník Petr Havránek byl celkově 35. v čase 63:43 min. Tento závod byl současně Mistrovstvím Moravy a Slezska v chůzi na 10 km, kde Rostislav Kolář bral stříbrnou medaili (stejně jako v hale) s náskokem 44 s na bronzového Jaromíra Hlocha z Lokomotivy FOSFA Břeclav. Kolář se svým dosaženým výkonem nicméně zdaleka nebyl spokojen, ovšem věří, že na 3. ligovém kole v Satalicích již bude v plné formě.

Konečně pak tento závod byl současně i Mistrovstvím republiky veteránů v chůzi. V kategorii M35 zvítězil Rostislav Kolář a v kategorii M40 zvítězil Petr Havránek, pro kterého se jedná o dosud největší chodecký úspěch.  Aby toho nebylo málo v II. lize skupiny D Kolář zvítězil a Havránek byl druhý (shodně jako v 1. kole v Novém Městě nad Metují). Tím pádem SK Hranice mají do druhého ligového kola náskok plných 24 bodů. Věříme, že silná hranická chůze pomůže hranickému oddílu opět i v roce letošním postoupit do baráže o I. ligu. Škoda jen, že SK Hranice nemají ještě jednoho chodce navíc. V letošní nabité ligové konkurenci by se to více než hodilo.

Výsledky

olomouc-chuze.jpg

Olomoučtí pořadatelé k chodeckému mítinku tradičně ráno připojují závod v rámci Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Body do poháru sbírají také mladí hraničtí atleti. V Olomouci se představili tři a byly z toho dvě medaile. V kategorii mladších žaček doběhla na kilometrové trati druhá Viktoriia Masur ve velmi pěkném čase 3:23,65 min. (trať je certifikovaná) a pátá finišovala Kateřina Brzicová (3:35,06 min.). Mezi mladšími žáky na stejně dlouhé trati doběhl třetí Miroslav Maštera v čase 3:36,63 min. V průběžném pořadí celého poháru zatím Kateřina Brzicová vede, Viktoriia Masur je čtvrtá, stejně tak Miroslav Maštera.

Výsledky

olomouc-bezecky-pohar.jpg