Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medaile a osobní rekordy hranických atletů na Mistrovství Moravy ve vícebojích

29. 4. 2013

Poslední dubnový víkend (27.-28.4.) patřil v atletickém kalendáři Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích všech kategorií. Závody již po několikáté hostil tradiční organizátor – třinecký atletický oddíl. Tradiční v Třinci bylo také počasí, první den vícebojů krásně slunečno a 25 stupňů, druhý den pod mrakem, lehké mrholení a 10 stupňů. Tento model na třineckých dvoudenních závodech bývá už téměř pravidlem. Počasí se podepsalo hlavně na technických disciplínách druhého dne. První den lehce znepříjemňoval závodníkům život mírný protivítr v cílové rovince. Letos byly víceboje ještě náročnější než obvykle, kvůli brzkému termínu a dlouhé zimě, takže spousta závodníků nestihla kvalitně natrénovat některé disciplíny.

Z hranického atletického oddílu se tohoto náročného klání zúčastnili čtyři závodníci. V sedmiboji žen se představila Klára Úlehlová. Kláře se vedlo i po nevalné zimní přípravě překvapivě dobře, hlavně v běžeckých disciplínách. V technických disciplínách předvedla svůj standard. Spokojená byla ale hlavně s dvoustovkou v protivětru za 27,12s a s osmistovkou za 2:40,69min, pěkné body nasbírala také na 100m překážek za 17,06s. Celkový souček 3560 bodů jí vynesl druhé místo a stříbrnou medaili za domácí Terezou Douchovou.

K devítiboji starších žáků nastoupili Tomáš Pepernik a Adam Orava. Lépe se vedlo Tomášovi, který si v téměř všech disciplínách vytvořil osobní rekordy. Jmenujme alespoň 100m překážek za 15,85s, o tyči 2,62m, oštěpem 31,22m, 60m za 7,85s, do výšky 158cm, ale především závěrečný kilometr za skvělých 3:08,65min. Celkovým součtem 3970 bodů obsadil v kvalitní konkurenci čtvrté místo.

Adam za Tomášem příliš nezaostal, celkovým součtem 3531 bodů obsadil páté místo. Osobní rekordy si vytvořil na 100m překážek (16,97s), v tyči (2,52m), také závěrečný kilometr zvládl skvěle (3:19,43min.). Bohužel ho zradila jeho nejsilnější disciplína, skok do výšky, kde díky bolavé kyčli předvedl výkon o dvacet centimetrů méně než je jeho osobní rekord z nedávných okresních přeborů (176cm).

Čtvrtým vícebojařem do hranické party byl mladší žák Tomáš Dvořák. Tomáš zkušenosti s vícebojem teprve získává. Mladší žáci závodí v pětiboji. Osobní rekord si Tomáš vytvořil v hodu míčkem (35,29m) a v závěrečné osmistovce (2:49,48min), kdyby ji ovšem rozběhl rychleji, byl by z toho mnohem lepší čas, Tomáš má na časy o minimálně deset vteřin lepší. Celkovým součtem 1047 bodů obsadil deváté místo.

Všem za osobní rekordy a výborná umístění blahopřejeme. Atletická sezóna na dráze se teprve rozjíždí, ale už nyní je vidět, že by mohla být pro mnohé úspěšná. Doufejme, že se všem budou vyhýbat zranění a nemoci. Běhu zdar!

 

Celkové výsledky