Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matyáš Řihák a Vojtěch Podjukl Mistry ČR v soutěžích družstev

29. 9. 2015

Hraničtí atleti se konečně dočkali. Po loňských a předloňských čtvrtých místech si mohli dva hraničtí atleti pověsit na krk medaile z Mistrovství ČR v soutěžích družstev. Matyáš Řihák a Vojtěch Podjukl se podíleli na zlatých medailích pro své týmy, za které letos hostovali.

Matyáš startoval za družstvo juniorů Sokolu Opava. Finále juniorských kategorií proběhlo v sobotu 26. září v Praze. Matyáš byl velmi platným členem týmu, ve finále přispěl výbornými devatenácti body za čtvrté místo v disku a dvě pátá místa v oštěpu a kouli. Družstvo juniorů Sokolu Opava porazilo o čtrnáct bodů největší rivaly z Jablonce a mohlo tak slavit mistrovský titul. Pro Matyáše je to letos čtvrtá medaile z Mistrovství ČR a pěkná tečka za letošní sezónou.

Ještě větší drama probíhalo ve stejný den v Olomouci, kde se sešly nejlepší týmy dorostenců a dorostenek. Vojtěch Podjukl se sice do sestavy olomouckých dorostenců na finále nedostal, ale jelikož startoval v základních kolech, má nárok na medaili. Vojta by ve finále nejspíš bojoval o přední umístění v běhu na 3000m, ale olomoucký tým měl letos přetlak hostujících závodníků (může startovat max. 6) a na finále vedoucí dali přednost borcům, kteří pravidelně bodují ve více disciplínách. Olomoučtí atleti se celý závod přetahovali o prvenství s Vítkovicemi. Drama do poslední disciplíny nakonec rozsekla diskvalifikace vítkovické „B“ štafety na 4x400m za špatnou předávku. Mistrovský titul tak o šest bodů zůstal v Olomouci.

Výsledky juniorů v Praze

Výsledky dorostenců v Olomouci