Jdi na obsah Jdi na menu
 


Martin Čmelík šestý na Mistrovství ČR v běhu na silnici

8. 10. 2019

Již 123. ročník jednoho z nejstarších závodů na světě - Běchovice, se konal v neděli 29. září. Tradičně je tento závod pořádán také jako Mistrovství ČR v silničním běhu na 10 km. V kategorii juniorů se jej zúčastnila také nová posila hranického atletického oddílu Martin Čmelík.

Čmelík se již delší dobu úspěšně věnuje běhům mimo dráhu a letos se svoje běhání pro radost rozhodl posunout na vyšší úroveň a oslovil oddíl SK Hranice. Ten ve svých řadách velmi rád přivítal takového závodníka. Běchovice byly jeho prvním "mistrovským" závodem a počínal si výborně. V nabitém startovním poli kategorie juniorů se držel nedaleko těch nejlepších. Obávaného závěrečného kopce Hrdložezáku se však trochu zalekl a nabíhal do něj pomaleji, než mohl, jakmile se však blížil cíl, tempo vystupňoval a podle svých slov závěrečnou pětistovku téměř sprintoval. V cíli byl šestý ve výborném čase 34:53 min. Čmelík bude jistě velkou posilou družstva mužů pro příští rok.

Běchovice běžela také známá hranická běžkyně Iva Podjuklová. Ta se však nepřihlásila do mistrovského nýbrž do veřejného závodu. A také si nevedla špatně, sice si nepřekonala svůj nejlepší výkon na této trati, ale čas 46:35 min. má také svoji kvalitu a osmé místo v kategorii žen 45-49 let je v konkurenci 106 závodnic velmi pěkným výsledkem.

Výsledky