Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukáš Kobliha trojnásobným Krajským přeborníkem

15. 9. 2016

V úterý 13. září se v Prostějově konalo poslední 3. kolo Krajského přeboru družstev mladšího žactva a zároveň Krajský přebor jednotlivců této věkové kategorie. Hranický atletický oddíl měl letos v soutěži družstev přihlášeny hochy i dívky. V hodnocení Krajského přeboru získali hraničtí závodníci šest medailí.

Družstvo hranických mladších žáků se opíralo hlavně o skvělé výkony talentovaného sprintera Lukáše Koblihy. Lukáš za celá tři kola posbíral suverénně nejvíce bodů. Nejvíce se mu dařilo právě na posledním kole v Prostějově, kde zvítězil ve třech sprinterských disciplínách. Na hladké šedesátce stáhl osobní rekord na 7,69s, čímž se opět dostal na první místo celorepublikových tabulek o setinu před frýdeckého Hlavačku. Poprvé si zaběhl třístovku a byl z toho čas 40,53s. Chvíli na to nastoupil ještě na stopadesátku, kterou zvládl za 18,44s. Na obou tratích je momentálně na druhém místě celorepublikových tabulek právě za frýdeckým Hlavačkou.

Důležité body pro družstvo přidal Vojtěch Beneš, který byl čtvrtý v míčku a pátý v kouli. Čtyři body za sedmé místo na třístovce přidal Ladislav Procházka. Další hraničtí závodníci se sice v Prostějově bodově neprosadili, ale je dobře, že na závody jezdí sbírat zkušenosti. V průběhu všech tří kol kromě již zmíněných se ještě v hranickém dresu objevili Martin Vavřík, Petr Oblouk, Karel Brychta, Miroslav Spilka a Vojtěch Nevyjel. Celkově hranické družstvo mladších žáků obsadilo páté místo v kraji.

Dívky si v celkovém hodnocení vedly stejně jako hoši, obsadily tedy také páté místo. Nejvíce se v posledním kole i celkově prosazovala Terezie Kočnarová. Terka v Prostějově vybojovala pro družstvo první místo na třístovce (v hodnocení Krajského přeboru druhá), třetí na šedesátce a šesté na stopadesátce. Zdatně si vedla i Veronika Svobodová, která byla druhá v míčku a sedmá na osmistovce. Na této trati doběhla třetí Adéla Dostálová (v hodnocení Krajského přeboru čtvrtá) a Kristýna Podjuklová devátá. Štafeta na 4x60m ve složení Svobodová, Podjuklová, Zápotocká a Dostálová doběhla čtvrtá. Kromě již zmíněných děvčat za hranický oddíl ještě nastoupily Tereza Zápotocká, Lucie Kočnarová, Aneta Karolová a Martina Coufalíková.

Všem zúčastněným děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu. Nejdůležitějšími závody, které tuto věkovou kategorii v podzimní části sezóny čekají, bude Mistrovství Moravy a Slezska v neděli 25. září v Olomouci. Někteří z výše jmenovaných se na ně jistě nominují.

Celkové výsledky z Prostějova

Fotky