Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukáš Kobliha přepisoval letošní české tabulky

12. 12. 2016

V sobotu 10. prosince se v Ostravě konalo Mezikrajové utkání mladšího žactva. Hranický oddíl zde reprezentoval jediný zástupce - talentovaný sprinter Lukáš Kobliha. Lukáš byl výraznou posilou Olomouckého kraje.

Nominován byl ke dvěma individuálním disciplínám a ke štafetě. Nejprve předvedl svou třídu v běhu na 60m, když hned v rozběhu zaběhl parádní čas 7,49s a dostal se tak suverénně na první místo letošních halových tabulek mladšího žactva. Ve finále čas sice nezopakoval (7,54s), jelikož zůstal trochu sedět na startu, ale i tak porazil nejbližšího soupeře téměř o dvě desetiny. Druhou Lukášovou individuální disciplínou byl běh na 150m, kde byl nesmyslně zařazen do pomalejšího běhu, i tak v prakticky sólozávodě zaběhl výborný čas 18,09s a celkově také zvítězil. I tento čas znamená první místo v letošních halových tabulkách. Dodejme, že Lukáš v letošní sezóně ovládl tabulky těchto dvou disciplín i pod otevřeným nebem.

Lukáš se představil ještě v závěrečné štafetě na 6x200m, tým tvořili tři kluci a tři holky. Bohužel "áčková " štafeta Olomouckého kraje byla poškozena rozhodčími, kteří nesmyslně přesunuli olomouckou závodnici při předávce, což zapříčinilo její pád. Lukáš se na posledním úseku sice snažil manko stáhnout, ale ztráta už byla veliká. Naštěstí družstvo Olomouckého kraje si před štafetami vytvořilo dostatečný bodový náskok a uhájilo prvenství před dalšími třemi moravskými kraji.

Celkové výsledky

lukas-kobliha-mezikrajove.jpg