Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukáš Kobliha dvojnásobným medailistou z Mistrovství Moravy

2. 2. 2016

Seriál halových Mistrovství Moravy a Slezska pokračoval v pátek 29. ledna v Ostravě šampionátem mladšího a staršího žactva. Hranický oddíl měl šestinásobné zastoupení v mladší kategorii. V hranickém dresu nastoupili tři mladší žáci a tři mladší žákyně.

Velmi výrazně o sobě dal vědět talentovaný Lukáš Kobliha. Skvěle se uvedl už v rozběhu na 60m, kde zaběhl parádní čas 7,83s. Ve finále z tohoto času ještě jednu setinu ubral a suverénně zvítězil. Čas 7,82s znamenal nejen titul Mistr Moravy a Slezska, ale také průběžné vedení v celorepublikových tabulkách mladších žáků o celých 21 setin, výkon, který hranický atlet už dlouho nezaznamenal. Lukáš na závěr programu nastoupil ještě k běhu na 150m, zde zaběhl čas 19,88s, což mu vyneslo stříbrnou medaili.

Velmi pěkný výkon v Ostravě předvedla také Kristýna Podjuklová. Kristýnka nastoupila k běhu na 1500m. Závod na sedm a půl okruhu běžela rovnoměrně a dobře takticky, čelní skupinu měla stále na dosah. Ve finiši sice na nejlepší nestačila, ale šesté místo a čas 5:39,80min. jsou velkým příslibem do budoucna. Sedmé místo si z Mistrovství Moravy odvezl Martin Vavřík, který nastoupil k vrhu koulí. Plán, vrhnou přes osm metrů, sice nevyšel, ale výkon 7,61m Martin určitě v nejbližší době ještě vylepší a sedmé místo na Moravě se počítá.

Osmistovku v Ostravě běželi dva "hraničáci", pro oba znamenal jejich výkon nový osobní rekord. Veronika Svobodová doběhla po pěkném rovnoměrném výkonu čtvrtá ve druhém ze tří běhů v čase 2:46,09min. V součtu všech tří běhů to znamenalo celkové třinácté místo. Mladší žáci měli celkem dva běhy, Ladislav Procházka doběhl pátý v tom druhém v čase 2:47,27min. Ladik má velké rezervy hlavně v taktice, ale bude mladší žák ještě příští rok. Celkové sedmnácté místo na Moravě je pěkné.

Šestou hranickou zástupkyní byla Terezie Kočnarová. Terka si vyzkoušela šedesátku a stopadesátku. Lépe jí sedla delší trať, ačkoliv ji běžela poprvé. Čas 22,08s jí vynesl celkové dvanácté místo. Na šedesátce si Terka zaběhla nový osobní rekord 9,15s a skončila zhruba v polovině početného startovního pole.

Všem blahopřejeme k pěkným výkonům a novým osobním rekordům. Pro mladé hranické atlety byla účast na Mistrovství Moravy a Slezska velkou zkušeností. Počet závodníků a úroveň závodů byla něco úplně jiného, než na co byli doteď zvyklí. Věříme, že je to posune zase o kus dál.

Celkové výsledky

Fotografie

dsc_5303.jpgdsc_5304.jpg