Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligu zrušili, přesto atleti nezaháleli

21. 7. 2020

Atletická sezóna 2020 je zatím velmi nestandartní. A aby to bylo ještě komplikovanější, občas do toho zasáhnou mimořádná opatření související s lokálními ohnisky koronaviru. První kolo II. ligy mužů a žen skupiny D se na poslední chvíli přesouvalo z Třince do Šumperku. Druhé kolo v neděli 19. července v Ostravě už takové štěstí nemělo. Dva dny před termínem zhatili plány na jeho uspořádání ostravští hygienici. Takto narychlo akci pro cca 350 závodníků opravdu přesunout nejde.

Přesto se někteří hraničtí závodníci nevzdali naděje na závodění. Na tu neděli, kdy měli původně závodit na lize, domluvila Klára Úlehlová pro své svěřenkyně Adélu Dostálovou a Adélu Zdražilovou start na jiném závodě. Vyrazily do Ústí nad Orlicí, kde startovaly mimo soutěž na II. lize skupiny C. A oběma se dařilo skvěle, dva nové osobní rekordy a výrazné posuny v celorepublikových tabulkách. Nejdříve se na start své hlavní disciplíny, běhu na 800 m, postavila dorostenka Adéla Dostálová. Svou druhou letošní "půlku" zvládla skvěle, v prvním kole se nenechala vybláznit rychlým tempem vedoucích závodnic, rovnoměrným tempem se postupně propracovávala dopředu a v cíli byla jako první. Navíc si překonala osobní rekord o dvě desetiny na 2:18,67 min. V celorepublikových tabulkách dorostenek se posunula na dvanácté místo.

Adéla Zdražilová má pro letní sezónu jako hlavní disciplínu 400 m překážek. Závod v Ústí byl prvním závodem, kde vyzkoušela nový krokový rytmus a je vidět, že je to cesta správným směrem. Sice dvě překážky ve druhé polovině trati nevyšly úplně podle představ, ale rychlejší první půlka zapříčinila, že osobní i oddílový rekord si posunula o půl vteřiny na výborných 62,96 s, závod opanovala. V celorepublikových tabulkách kategorie žen jí nyní patří dvanácté místo. Tímto časem rovněž splnila limit Českého atletického svazu na Mistrovství ČR, které proběhne 8.-9.8. v Plzni.

Výsledky

Druhá dvojice hranických závodníků se vydala v pondělí 20.7. do Brna, kde proběhl druhý prázdninový mítink. Michaela Hynčicová se necelý rok po narození syna dostává do formy. Potřetí v letošní sezóně se postavila na start závodu na 100 m překážek a bylo z toho posunutí letošního nejlepšího času na velmi pěkných 16,31 s. Na krátkých překážkách se představil také Ladislav Koutný, byť ty mužské jsou o deset metrů delší a výrazně vyšší. Koutný si rovněž vylepšil letošní nejlepší čas na 16,34 s. Vzápětí si pak ještě vylepšil osobní rekord na nemistrovské stopadesátce na 17,36 s.

Výsledky