Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligová družstva po třetím kole pátá

3. 7. 2019

Třetí kolo II. ligy mužů a žen proběhlo v sobotu 22. června v Šumperku. Počasí se tentokrát vydařilo, nijak zvlášť nefoukalo a i teplota byla příjemná. Závodníci obou hranických družstev dělali, co bylo v jejich silách a celkem se jim i dařilo.

Výsledek družstva mužů však ovlivnila velká marodka. V sedmi bodujících se lepší místo než páté asi uhrát nedalo. A jelikož se týmy v tabulce výše trochu pomíchaly, klesli hraničtí borci na průběžně pátou pozici a vidina baráže se vzdaluje. Nedokáží-li urvat v posledním kole aspoň třetí příčku, skončí letos účastí v základní části.

Rostislav Kolář se uzdravil a jasně opanoval v předstihu chůzi. Kladiváři byli na místě oba. Zbyněk Šebesta přišel, hodil, sebral bronz a jel. Pavel Kukla mu zdatně sekundoval a obsadil čtvrtou pozici. Bohužel si při tom pohnul se zády, takže kouli a disk absolvoval se sebezapřením. Adrenalin a zkušenosti pomohly a Pavel vybojoval v disku třetí místo, v kouli páté a stále drží prim v celkovém bodovém zisku družstva. Ladislav Koutný krásně zvládl krátké překážky na druhém místě a v osobním rekordu. Na stovce skončil osmý, na dlouhých překážkách doběhl čtvrtý. Adam Orava obešel všechny skoky - čtvrté místo ve výšce a dvě pátá v dálce a trojskoku.

Tomáš Vašíček konečně prosadil své sprinterské kvality i bodově. Zlepšil si osobní rekordy na 100 (třetí místo) i 200 m (rozběh vyhrál, celkově sedmý) a potvrdil letošní pozici sprinterské jedničky družstva. Lubomíra Bezděka nové tretry donesly k bodu za desáté místo z dvoustovky. Štafeta sprinterů Vašíček, Koutný, Orava, Bezděk vyhrála bezkonkurenčně druhý běh, celkově skončila třetí.

Hranický, ženám se dařilo, v jedenácti závodnicích v Šumperku zatím nasbíraly nejvíce bodů za první tři kola. V kole skončily třetí a celkově drží stejně jako muži pátou pozici. Nejvíce body družstvu přispěla Adéla Dostálová, která zvítězila na osmistovce a druhá skončila na poloviční trati. Adéla Zdražilová opanovala závod na 400 m překážek v novém osobním rekordu, pátá doběhla na dvoustovce. Zuzana Kročová obsadila druhé místo v závodě na 5000 m, na patnáctistovce doběhla čtvrtá.

Klára Úlehlová vybojovala dvě pátá místa na krátkých i dlouhých překážkách, v hodu kladivem skončila devátá. Julie Číhalová si připsala čtvrté místo za krásný osobní rekord v dálce. Veronika Svobodová vybojovala osm individuálních bodů za páté místo na osmistovce a deváté v oštěpu. Kristýna Podjuklová finišovala na patnáctistovce šestá, velmi pěkně běžela i čtyřstovku, kde doběhla osmá. Vytrvalkyně Iva Podjuklová doběhla "pětku" na šestém místě. Bod za desáté místo z patnáctistovky vybojovala Zuzana Slobodová.

Štafety na 4 x 100 m tentokrát hranické ženy postavily dvě. "Áčková" ve složení Julie Číhalová, Adéla Zdražilová, Veronika Svobodová a Adéla Dostálová doběhla druhá. "Béčková" ve složení Ema Dostálová, Kristýna Podjuklová, Zuzana Slobodová a Klára Úlehlová skončila na sedmém místě.

Čtvrté a poslední kolo letošního ročníku II. ligy proběhne v neděli 25. srpna na krásném vítkovickém stadioně v Ostravě. Obě hranická družstva drží pátou, tedy první nepostupovou pozici do baráže. Snad se na závěrečné kolo sejdou v nejsilnějších sestavách a pokusí se ještě o baráž zabojovat.

Výsledky 

Fotky