Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liga - ženy klesly na druhé místo, muži na čtvrté

4. 6. 2012

Na druhé kolo II. ligy mužů a žen v atletice, které proběhlo v sobotu 2. června v Šumperku, vyjela obě hranická družstva silně oslabena. Bohužel absence klíčových opor (z pracovních nebo zdravotních důvodů) se podepsala na celkovém výsledku a propadu v průběžném pořadí. Ženy celkově klesly z první na druhou pozici, muži ze druhé na čtvrtou.

Družstvo žen se představilo v osmi závodnicích, které se snažily co mohly, na lepší než třetí pozici v kole to však nestačilo, na druhé místo chybělo 10,5 bodu, což by byla schopna vybojovat jedna kvalitní závodnice. Nejvíce body přispěla Kristýna Hermannová, která zvítězila v hodu diskem, druhá skončila v hodu kladivem a třetí ve vrhu koulí. Johana Filipová vybojovala prvenství v kouli, třetí místo přidala z disku a čtvrté z kladiva. Klára Úlehlová zvítězila v běhu na 400m překážek, na stovce s překážkami doběhla druhá. Lenka Vaiglová vyhrála skok vysoký, čtvrtá pak skončila v oštěpu. Cenné body z dlouhých běhů (1500m a 3000m) vybojovaly Halka Doubravová, Zdeňka Tvrdá a Radka Kaštovská. Michaela Kociánová pak přispěla body z výšky a koule. Štafeta ve složení Vaiglová, Kociánová, Doubravová a Úlehlová doběhla na pátém místě. Celkově po dvou kolech tedy ženy SK Hranice drží druhou pozici za družstvem Šumperku.

Družstvo mužů se také potýkalo s vysokou absencí. Bez tří klíčových opor se jim přes všechnu snahu nepodařilo dosáhnout na lepší umístění než šesté a celkově se propadli na čtvrtou příčku. Vítězství v poměrně chladném a silně větrném dni nevybojoval nikdo. Druhý skončil Zbyněk Šebesta v kladivu, Lukáš Klíma v oštěpu a Zbyněk Čech ve výšce. Nejvíce bodů nasbíral velmi obětavě Jan Dostál – bronz z dvoustovky doplnil pátým místem na 100m a šestým na 400m. Jako finišman „mládežnické“ štafety na 4 x 100m spolu s Pepernikem, Řihákem a Podjuklem doběhl na čtvrtém místě. Byla i další pátá, šestá a sedmá místa (Samuelis, Klíma, Kaspar, Kalina, Kuchař), i mladí něco přidali (Řihák, Žabíček, Rotrekl, Podjukl, Pepernik, Vedra, Havránek), ale nestačilo to. Ve druhém kole tedy muži obsadili šesté místo, přitom na pátou příčku chybělo pouze 2,5 bodu, na čtvrtou 15,5 bodu.

Nyní následuje měsíční pauza, třetí kolo proběhne na začátku prázdnin opět v Šumperku. Snad na něj obě hranická družstva vyrazí v co nejsilnějších sestavách a opět se zapojí do bojů o nejvyšší příčky.

 

Celkové výsledky

Fotografie