Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ladislav Koutný a Luboš Kopřiva závodili na Mistrovství ČR

22. 2. 2023

V sobotu a neděli 18. a 19. února se v ostravské atletické hale konalo Mistrovství ČR mužů a žen. Svými výkony se na něj nominovali i dva zástupci atletického oddílu SK Hranice, z.s. Ladislav Koutný startoval na šedesátce překážek, Luboš Kopřiva na šedesátce hladké.

Lepší postavení v tabulkách měl Ladislav Koutný. Z přihlášených závodníků měl 17. čas (osobní rekord 8,70 s z Mistrovství Moravy a Slezska). Koutný byl nalosován do posledního ze tří rozběhů do druhé dráhy. Po výborném startu chytil skvělý rytmus, který je na překážkách nejdůležitější. Do cíle doběhl na pátém místě v novém osobním rekordu 8,60 s. Celkově v součtu všech běhů obsadil na Mistrovství ČR čtrnácté místo. Na postup do osmičlenného finále mu chyběly tři desetiny. S vrcholem sezóny tam může být maximálně spokojený.

Luboš Kopřiva nejspíš tajně doufal v trochu lepší výsledek na Mistrovství ČR. Svým osobním rekordem 7,07 s rovněž z Mistrovství Moravy a Slezska měl na "republice" 22. čas z přihlášených a vybraných závodníků. Měl stejně jako Koutný druhou dráhu ve třetím běhu. Start, který je na šedesátce klíčový, se mu ovšem nepovedl a pak to "horko-těžko" doháněl. Výsledný čas 7,15 s sice není špatný a na začátku sezóny by jej jistě bral všema deseti, ale přeci jen, na republice se mají běhat osobáky. Celkově obsadil 21. místo. Hranický atletický oddíl je ovšem rád, že měl na Mistrovství ČR mužů a žen dva zástupce, kterým tímto děkuje za reprezentaci oddílu.

Výsledky