Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kristýna Podjuklová desátá na Mistrovství ČR

17. 2. 2020

Gigant, tak se přezdívá Mistrovství ČR dorostenců, dorostenek, juniorů a juniorek. Právě díky tomu, že zde startují čtyři kategorie, je to největší republikový atletický šampionát. Do Ostravy se v sobotu a neděli 15. - 16. února sjelo 719 závodníků ze 109 oddílů. Z hranického atletického oddílu se na toto mistrovství svým výkonem probojovala pouze dorostenka Kristýna Podjuklová. Dálkařka Julie Číhalová a půlkařka Veronika Svobodová zůstaly těsně pod čarou, další půlkařka, loňská medailistka z venkovního šampionátu Adéla Dostálová letošní halovou sezónu bohužel kvůli zranění musela vynechat.

Kristýna Podjuklová v letošní halové sezóně běžela před MČR svou hlavní trať 3000 m dvakrát. Lepší čas zaběhla při prvním startu - 11:53,00 min. Díky tomuto času se těsně vešla mezi 16 vybraných vytrvalkyň.

Závod dorostenek na 3000 m byl na programu v sobotu v 17 hodin. Hned od startu bylo zřejmé, že se Kristýna Podjuklová nechce smířit s tím, že má z celého startovního pole nejhorší letošní čas. Držela se ve skupince běžící kolem 8 - 11 místa. Na pár kol šla dokonce do čela této skupiny, což u ní nebývá zvykem. Metou prvního kilometru probíhala v čase kolem 3:44 min., tedy rozběhnuté na výrazný osobní rekord. Tempo bohužel v posledních kolech neudržela, ale náskok z prvních dvou kilometrů byl dostatečný, aby si doběhla pro nový osobní rekord. Za čas 11:44,66 min. brala velmi pěkné desáté místo. Přesně tak to má být, osobní rekordy se mají překonávat na vrcholu sezóny.

Výsledky

Fotky