Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajské přebory v Olomouci - trénink před MČR

18. 2. 2014

Poslední letošní halové závody mají za sebou žáci z atletického oddílu SK Hranice. Nyní už je čeká pouze pár přespolních běhů a od konce dubna pak sezóna na dráze. V pátek 14. února však ještě vyjeli do Olomouce na Krajské přebory staršího a mladšího žactva v hale. Závody byly poměrně slušně obsazeny, z Hranic se jich zúčastnili dva starší žáci a dvě starší žákyně.

Oba hoši měli na programu běh na 800m a hladkou šedesátku. Závody začínaly osmistovkou, lépe se tentokrát vedlo Tomáši Dvořákovi, který závod dokončil na devátém místě za 2:47,60min. (byť i tentokrát se značnou rezervou), na čtrnáctém místě finišoval Martin Závora za 2:53,31min. Hladkou šedesátku pak Tomáš zaběhl za 9,05s a Martin za 9,53s. Děvčata si rovněž zaběhla šedesátku. Nikol Benešová ji zvládla za 9,46s a Tereza Birnbaumová za 9,58s. Jako druhou disciplínu si vybraly skok daleký. Nikča předvedla skok dlouhý 364cm, Terka o tři centimetry kratší.

V sobotu 15. února pak měli na programu svoje Krajské přebory dorostenci, junioři a dospělí. Termín nebyl pořadateli zvolen zrovna nejvhodněji, jelikož se kryl s Mistrovstvím ČR mužů a žen. Na druhou stranu je však třeba říci, že najít vhodný termín, který se nebude s ničím krýt, je v halové atletické termínovce někdy téměř nemožné. Každopádně Krajské přebory měli spíše komorní atmosféru. Pro některé hranické atlety to však byl výborný trénink před Mistrovstvím ČR dorostu a juniorů, které se bude konat hned následující víkend v Praze. V Olomouci se představila celá pětice adeptů Mistrovství ČR. K běhu na 800m nastoupila mezi dorostenkami Kristýna Kadúchová a mezi dorostenci Vojtěch Podjukl. Kristýna zaběhla čtyři okruhy za 2:48,32min., Vojta za 2:22,06min. Tréninkově si pak oba vystřihli hladkou šedesátku a byli z toho časy 9,87s a 8,46. Kristýna však v Praze bude startovat v běhu na 1500m, Vojta na dvojnásobné trati. Jediným závodem před MČR byly Krajské přebory pro dálkaře dorostence Pavla Gadase, který byl v lednu nemocný. Šlo hlavně o to, aby si Pavel v Olomouci natrénoval rozběh a předvedl alespoň trochu slušný výkon na své možnosti, který by mu zajistil účast na MČR. To se mu povedlo hned prvním pokusem, ve kterém dolétl do vzdálenosti 639cm.

Stagnaci formy před „republikou“ zažívá na posledních závodech výškař Adam Orava. V Olomouci přeskočil laťku ve výšce 170cm, což je hodně pod jeho osobním rekordem. Budeme doufat, že v Praze předvede lepší výkon. Naopak forma nahoru jde vrhači Matyáši Řihákovi, který se v Praze představí ve vrhu koulí juniorů. V Olomouci si vylepšil osobní rekord na 14,21m, čímž se výrazně posunul v celorepublikových tabulkách. Všem pěti závodníkům budeme na Mistrovství ČR držet palce.

V Olomouci však závodili i další hraničtí atleti. Nejvíce jich startovalo na osmistovce. Juniorka Tereza Krausová ji zvládla za 3:04,09min., hladkou šedesátku pak zaběhla za 9,26s. Mezi muži v běhu na 800m se představil Petr Havránek, trať zvládl za 2:27,48min., osobní rekord si pak zaběhl na šedesátce s překážkami (10,60s). Na osmistovce startovali i dva junioři – Zdeněk Podjukl (2:32,06min.) a David Rotrekl (2:43,85min.). Zdeňa se poté postavil na start hladké šedesátky (7,74s) a David se představil v dálce (514cm). Muž Zbyněk Čech si naordinoval tři disciplíny, v dálce skočil 602cm, koulí vrhl 9,63m a do výšky skočil 183cm. V dálce se startoval také Tomáš Vašíček (597cm), hladkou šedesátku pak proběhl v čase 7,45s.  

 

Výsledky z pátku

Výsledky za soboty