Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kompletní sada medailí pro hranickou atletiku z Mistrovství Moravy a Slezska

12. 6. 2023

Po Mistrovství Moravy a Slezska ve víceboji, na kterém vybojovala titul hranická dorostenka Kateřina Kasparová, pokračoval seriál moravských šampionátů také individuálními disciplínami jednotlivých kategorií. Hranická atletika opět neodjela s prázdnou, celkem vybojovala tři cenné kovy.

V sobotu 3. června se konalo ve Znojmě Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, kam odjely tři hranické zástupkyně. Zde to sice nezacinkalo, ale z šesti disciplín padlo pět osobních rekordů, takže rozhodně spokojenost. Konkurence v mladších ženských kategoriích jde v posledních letech neskutečně nahoru. Především sprinterské disciplíny jsou nabité kvalitativně i kvantitativně. Pocítila to například Marie Kročová, na čtyřstovce finišovala v čase 62,22 s (asi půl vteřiny za osobním rekordem) a stačilo to na třinácté místo, na dvoustovce si pak zaběhla pěkný osobní rekord 27,49 s a bylo z toho 22. místo. Leona Stržínková odjížděla se dvěma osobními rekordy. Na stovce s překážkami jí čas 18,36 s stačil na desáté místo, na hladké stovce 14,56 s až na 36. místo. Andrea Šímová si zapsala osobní rekord v disku 19,24 m (15. místo) a v kouli venkovní osobní rekord 8,16 m (17. místo).

Výsledky

Fotky

V neděli 4. června v Břeclavi na Mistrovství Moravy a Slezska juniorů a dospělých startovali pouze dva závodníci v hranickém dresu. Juniorka Barbora Odstrčilová si "vystřihla" svůj oblíbený vrhačský trojboj. Nejlepšího umístění dosáhla v disku, kde brala stříbrnou medaili za výkon 31,74 m. V oštěpu jí výkon 31,22 m stačil na bronz. V kouli pak zaznamenala 9,71 m a bylo z toho čtvrté místo. Tomáš Vašíček mezi muži vyzkoušel svou novou trať 400 m překážek, které se naplno věnuje až od tohoto roku. Finišoval v čase 58,40 s a obsadil páté místo. O jedno místo lépe skončil na dvoustovce, kde za čas 23,82 s obsadil čtvrté místo.

Výsledky

Fotky

Jedinou zástupkyni měl atletický oddíl SK Hranice v sobotu 10. června v Olomouci na Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva. Sabina Tvrdoňová letos ještě na dráze neokusila hořkost porážky, byť startovala i ve starších kategoriích. V Olomouci z tohoto pěkného rituálu neustoupila a v závodě na 1500 m si stylem start-cíl doběhla pro suverénní vítězství v novém osobním rekordu 4:52,46 min., kterým si pojistila vedení v celorepublikových tabulkách své kategorie. Moc gratulujeme.

Výsledky

Seriál moravských šampionátů zakončí v neděli 18. června mladší žactvo v Třinci, i tam bude mít hranická atletika svá želízka v ohni. Všem bude držet palce.