Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klára Úlehlová reprezentovala ČR na mezistátním utkání veteránů

25. 5. 2022

Hranický atletický oddíl má druhou veteránskou reprezentantku. Po Ivě Podjuklové, která reprezentovala ČR na mezistátních utkáních v letech 2018 a 2019, reprezentační dres oblékla také Klára Úlehlová. Deváté Mezistátní utkání veteránů se konalo v sobotu 21. května 2022 v malém rakouském městě Leibnitz. Na malebném stadioně obklopeném zelení se utkaly týmy domácího Rakouska, České republiky, Maďarska, Slovinska a Chorvatska.

Za každý tým mohli nastoupit dva závodníci na disciplínu. Pořadí v disciplíně se určovalo podle výkonů přepočtených dle věkových koeficientů. Body se udělovaly za pořadí od deseti bodů za první místo až po jeden bod za desáté místo. Klára Úlehlová byla nominována na čtyřstovku a na dlouhou štafetu, nakonec však vinou zranění kolegyně z týmu běžela i krátkou štafetu. Ale pojďme popořadě. Na čtyřstovce byla Úlehlová nalosována do třetího běhu společně s další českou reprezentantkou Denisou Severovou. Hranická atletka do cíle doběhla na prvním místě v letošním nejlepším čase 61,36 s (přepočtený výkon 57,79 s). Po přepočtu jí tabulky přisoudily celkové třetí místo za druhou Severovou (po přepočtu 56,49 s) a především za domácí Fionou Schmid, která předvedla ve druhém běhu fantastický výkon, když ve 48 letech zaběhla čas 61,29 s (po přepočtu 53,67 s).

Štafety jsou vždy závěrečnou třešničkou celého programu, ne jinak tomu bylo i v Leibnitzu. A českým štafetám se opravdu dařilo. Muži opanovali štafetu 4 x 400 m a byli druzí na 4 x 100 m. Ženy doběhly přesně obráceně. Podmínkou ve štafetách bylo, že minimální věk celé štafety musel být u žen 180 let a u mužů 200 let. Klára Úlehlová běžela v krátké štafetě druhý úsek, do cíle doběhly Češky první v čase 54,13 s. Ve dlouhé štafetě donesla Klára Úlehlová jako finišmanka kolík do cíle na druhém místě v čase 4:35,07 min.

Rakouští pořadatelé nastavili laťku opravdu vysoko, závody klapaly na výbornou, skvělou úroveň mělo i večerní vyhlašování s programem v místním kulturním domě. Příští rok pořadatelství spadá na Českou republiku, přesné místo ještě není známé. Ale už v Rakousku se činily první kroky k úspěšnému pořadatelství. Doufáme, že příští rok se na tuto úžasnou akci nominuje opět někdo z Hranic.

Výsledky

Fotky