Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kateřina Kasparová sedmá na Mistrovství Moravy ve víceboji

8. 2. 2023

V sobotu a v neděli 21. - 22. ledna proběhlo v ostravské atletické hale Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích. Z atletického oddílu SK Hranice se tohoto klání zúčastnili dva závodníci, dorostenka Kateřina Kasparová a muž Adam Orava.

Kateřina Kasparová se pod trenérským vedením svého otce Vladislava Kaspara postupně zlepšuje. Na Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích jí nejlépe vyšly hned úvodní překážky. Trať 60 m s pěti překážkami prolétla v novém osobním i oddílovém rekordu 9,22 s, za což brala velmi pěkných 865 bodů. V následné výšce se svému absolutnímu osobnímu rekordu přiblížila na 5 cm, za výkon 147 cm brala 588 bodů. V kouli sice umí i víc než 10,35 m, ale do víceboje je to slušný bodový zisk. V dálce předvedla svůj průměr 483 cm. Následnou osmistovku zaběhla za 2:45,23 min. Celkovým bodovým součtem 3033 bodů překonala oddílový rekord v halovém pětiboji a v hodnocení Mistrovství Moravy a Slezska brala velmi pěkné sedmé místo.

Adamu Oravovi nevyšla podle představ hned úvodní disciplína, běh na 60 m. Pár kroků po startu špatně šlápl a vyšel z rytmu, naštěstí se to obešlo bez zranění. Závod sice dokončil, ale v čase, který rozhodně neplánoval (7,94 s). V dálce bojoval s rozběhem a bylo z toho 570 cm. V kouli mohl být spokojený, sedmi a čtvrt kilogramové náčiní vrhl do vzdálenosti nového halového osobního rekordu 9,11 m. Ve skoku vysokém zvládl překonat laťku ve výšce 174 cm. Ve druhém dni víceboje už se ale rozhodl nepokračovat.

V rámci prvního dne vícebojů pořadatelé zařadili do programu doplňkové disciplíny 300 a 400 m. Toho využili i mnozí hraničtí závodníci k zaběhnutí pěkných časů. Dorostenka Marie Kročová si v nemistrovské třístovce posunula osobní rekord na 44,52 s. Naopak pro starší žákyně je třístovka mistrovská disciplína. Romana Odstrčilová ji zaběhla za 46,77 s, Sabina Tvrdoňová za 47,65 s. Osobní rekord 45,38 s si zaběhl David Juřík. Dorostenka Ludmila Krčmářová si vyzkoušela čtyřstovku a byl z toho nový osobák 63,05 s. Po dlouhé době si stejnou trať zaběhl také Zdeněk Podjukl a byl z toho čas 56,10 s. Za svým absolutním osobním rekordem, který zaběhl před devíti lety, zaostal o vteřinu.

Výsledky

Fotky