Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kateřina Kasparová a Ladislav Koutný Mistry Moravy a Slezska

21. 5. 2024

Ve velmi brzkém jarním termínu letos proběhlo Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Na vítkovický stadion v Ostravě se sjeli zástupci moravských a slezských oddílů ve středu 8. května. Celkem se jich představilo téměř 700 z 54 oddílů. Hranický oddíl vyslal pět zástupců.

Nejvíce spokojeni odjížděli dva svěřenci trenéra Vladislava Kaspara, jeho dcera vícebojařka Kateřina Kasparová a překážkář Ladislav Koutný. Juniorka Kateřina Kasparová nejdříve nastoupila ke skoku dalekému, tam se jí až tak nedařilo, nesrovnala se s proměnlivým větrem a zapsala na její poměry pouze 498 cm, za což brala čtvrté místo. Chuť si ovšem spravila v oštěpu, na pár centimetrů se přiblížila svému osobnímu rekordu a za výkon 39,81 cm brala zaslouženě zlato. Muž Ladislav Koutný se přihlásil na krátké i dlouhé překážky. Na stodesítce překážek předvedl velmi pěkný výkon 15,76 s, což mu stačilo na šesté místo. Velkou parádu si pak nechal na 400 m překážek, prakticky bez jediné chyby finišoval na prvním místě v novém osobním i oddílovém rekordu 57,00 s.

Na dvoustovce mužů startoval Tomáš Vašíček. V nabité konkurenci mu čas 23,50 s stačil na desáté místo. Další dvě hranické atletky se představily v disku a v kouli. Juniorka Barbora Odstrčilová si z Ostravy odvezla dvě šestá místa. V disku hodila 32,18 m, v kouli vrhla 8,55 m. Dorostenka Andrea Šímová hodila diskem 23,33 m (16. místo) a v kouli se radovala z nového osobního rekordu 8,68 m (15. místo).

Výsledky